Emlékszik még a bikinihidak mániájára? Tavaly egy ideig az volt a menőség, hogy a csajok fekvő helyzetben bikinibugyiban fotózták magukat. Illetve, ha úgy vesszük, nem is magukat, hanem a bikinihidukat, azaz azt a jelenséget, ahogy a bugyi pántja kifeszül a csípőcsont végei között. Amire természetesen csak akkor kerül sor, ha az embernek annyira lapos a hasa, hogy kiáll a csípőcsontja kétoldalt.

Van, aki magától ilyen, mert ilyenek a génjei. Mások sok sporttal és kemény diétával érik el ezt az általuk kívánatosnak tartott testalkatot. Megint mások azonban egészségkárosító koplalással próbálnak ilyenné válni, vagy ha nem is koplalnak, csak nagy szomorúan elkönyvelik magukat kövérnek, pusztán azért, mert nem feszül a csontjukon a bikini. Ez utóbbi okból szerencsére viszonylag hamar be is kussoltatták a bikinihidazókat, de most szól a Jezebel szerzője, hogy már van helyette valami más, ami lényegében persze ugyanaz.

Az egyik állítólag Kínában kezdett először benépszerűsödni, és az a lényege, hogy ki tudja a kezével a köldökét a másik irányból a saját háta mögött keresztben átnyúlva megérinteni. Fotómagyarázattal, de főleg ide kattintva rögtön egyértelmű lesz, hogy miről van szó.

Egy másik hasonló azonban népszerűbbnek tűnik, ennek neve: collarbone challenge, azaz kb. kulcscsontteszt vagy kulcscsontpróba. Igen, challenge a neve, hátha így kevésbé tűnik fel, hogy itt már megint a soványság=szexi üzenet sulykolása a téma, hiszen a challenge szóról az esetleges testképzavarok felerősítése helyett olyan ökörségek és/vagy jópofaságok jutnak az egyszeri internetező eszébe, mint a cinnamon challenge vagy az ice bucket challenge.

A photo posted by Janice Briones (@janiceshia) on

A kihívás ezúttal abban áll, hogy az embernek hány érme fér el a kulcscsontja mögötti mélyedésben. Nyilván minél mélyebb a gödröcske, annál több érme fér el, és minél soványabb valaki, annál mélyebb a gödröcske. Aki annyira nemsovány, hogy nincs is gödröcske a kulcscsontja mögött, az szégyellje magát, mert egy nagy lúzer, hiszen elvesztette ezt a borzasztóan intelligens játékot!

A photo posted by Dona (@dona_vee) on

Sajnos/természetesen az Instagramon már külön címke alatt gyűlnek az érmés-kulcscsontos fotók, ahol a lányok büszkén mutatják, hogy milyen sok érme fér a lyukukba.

(Ó.)

(Mindegy, most már nem fogalmazom át ezt a mondatot.)

Szerintünk megvan az a pozitív oldala ennek az egésznek, hogy aki vékony, az természetesen örüljön neki, hogy vékony. Az az oldala viszont elég visszataszító a kulcscsonttesztezésnek, hogy van benne egy szembeállítás, ami szerint a soványság menő és következésképpen minden más testalkat kínos. Ami egy nagy marhaság, ezért az lenne a jó, ha a vékony emberek tudnának úgy örülni saját testalkatuknak, hogy abból nem lehet mások alázását kihallani.

Köszönjük, és további kellemes hetet kívánunk.