A fenekelés műfaját általában a dominákkal szokták összefüggésbe hozni, pedig létezik ennek abszolút szexmentes verziója is, és most nem a gyerekkori fenékre ütésre gondolunk. Dolgoznak ugyanis olyan terapeuták – főleg szexológusok és pszichológusok –, akiknél a megszokott beszélgetős órák mellett, fenekelő kezelésekre is el lehet látogatni. 

Dr. Jess O'Reilly brit szexológus így magyarázta ezt a módszert a Daily Starnak:

A fenekelő terápiának a lényege a beleegyezésen alapuló náspángolás, kizárólag gyógyítási célzattal. Önmagában is igénybe lehet venni, és beszélgetős terápiával kombinálva is.

O'Reilly maga nem alkalmazza a módszert, elmondása szerint csak ismer terapeutákat, akik igen, ezért van képben azzal, hogy mi és hogy történik egy ilyen találkozón. Az óra elején a páciens és a kezelő megbeszélik, hogy a kliens miért érdemli meg az ütlegelést, majd azt is közösen döntik el, hogy mennyire legyen fájdalmas a dolog.

Ezt követően néma csöndben történik meg az elnáspángolás, majd mikor befejezték, a terapeuta még egyszer emlékezteti a betegét arra, hogy miért volt szükség a fenekelésre és hogyan kerülje el legközelebb azt a viselkedést, ami ide vezetett.

De mire jó ez?

A szakember szerint főleg olyanok keresik fel a fenekelő-terapeutákat, akik valamilyen tramuán estek át és ez a módszer segít nekik feldolgozni azt. Ám vannak, akik stresszoldásként kérik az ütéseket, mások pedig azért járnak ilyen kezelésre, hogy motiváltak legyenek.

Ezzel a magyarázattal egy kifejezetten fenekelés terápiára szakosodott honlapon is találkoztunk. Ott azt írják a motivációs kezelés során emlékeztetni kell a pácienst arra, hogy milyen célt akar elérni (például dohányzás abbahagyása, vagy fogyás).

A honlapon egyébként azt tanácsolják, hogy ha valaki vállalja a feneklő szerepét, akkor a terápiás óra végén, ölelje meg a páciensét és bocsásson meg neki azért, ami miatt azt érezte, hogy fenekelésre van szüksége.

Ugyanitt személyes beszámolók is olvashatók azoktól, akik igénylik ezt a fajta terápiát és – nem túl meglepő módon – elég csak néhányat elolvasni ezek közül, hogy szembetűnővé váljon, főleg olyanok keresnek fel hivatásos fenekelőt, akiket gyerekként bántalmaztak, de legalábbis rendszeresen elfenekeltek. Így pedig egészen ördögi kör jelleget ölt az egész, hiszen lehet, hogy éppen ez az a trauma, ami a páciens életét megnehezíti és nem tud rajta túllépni.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Létező szakmák rovatunk bemutatja: hivatásos fenekelő terapeuta

Mielőtt beindulna a fantáziája, figyelmeztetjük, most nem dominákól lesz szó.

29 · Oct 03, 2017 08:15pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments