Mi mással is lehetne határozottabban felhívni a figyelmet a genderfluiditás fontosságára, mintha egy magát emberi Kenként aposztrofáló férfi rojtos bimbótapaszt, fűzőt, magassarkút és neccharisnyát ölt magára, majd ezekről fotók is készülnek? Nyilván akkor, ha ez az illető még Playboy-nyuszinak is öltözik mellé. Nos, Rodrigo Alves teljesítette a küldetést azzal, hogy részt vett a Feminizing the Masculine Man (~ Nőiesítsd a férfias férfit) elnevezésű sorozat legújabb projektjében, a Femme the Man-ben. Az ehhez készült fotózáson megmutatta, hogyan festene nőként. 

Rodrigo Alvesről sokszor beszámoltunk már: ő az a férfi, aki az évek során milliókat költött arra, hogy úgy nézzen ki, mint egy embernagyságú Ken baba, vállalva ennek minden előnyét és hátrányát: a fulladás veszélyét, a fül mögött terjeszkedő cisztákat, hogy a teste zsírtartalékának nagy százalékától meg kellett szabadulnia a feneke kedvéért, vagy hogy befőttes üvegben kénytelen cipelnie a bordáit arra az esetre, ha hirtelen elő kéne kapnia őket valahol. (Hogy ezek közül melyek az előnyök és melyek a hátrányok, mindenki döntse el maga).

A lényeg, hogy úgy fest, szenvedéseinek minden perce teljesen megérte, hiszen azóta tök híres és boldog, kiegyensúlyozott életet élő úriember. Az Instáját pedig most már nemcsak arra használja, hogy a külsejében beálló változásokról számot adjon a rajongóinak, hanem arra is, hogy társadalmi kérdésekben állást foglaljon. Jól példázza ezt az imént emlegetett fotózás is, amellyel a genderfluiditás fontosságára kívánta felhívni a figyelmet.

A genderfluiditás, csak hogy tisztázzuk, nemi folyékonyságot vagy képlékenységet jelent, amely azzal a szociális berögződéssel megy szembe, amely szerint mindenkinek a születésekor meghatározott neméhez alkalmazkodva kell kialakítania saját öltözködési kultúráját. Alves felháborítónak találja ezt a fajta korlátoltságot, és a fotózást akarja felhasználni arra, hogy ezt embertársaiban is tudatosítsa. 

A társadalom elvárja, hogy minden ember a fizikai neme alapján öltözködjön és viselkedjen, sőt még azt is, hogy ez alapján alakítsa ki az érdeklődési körét

- hangsúlyozta, majd hozzátette, hogy ezzel a felfogással egyáltalán nem tud azonosulni. Elmondta, hogy annak idején, amikor kisfiú volt, a nagypapája vette meg élete első barbie babáját, amellyel örömmel játszott, sőt, a nagymamája bugyijait és ruháit is szívesen hordta. 

Az embereket nem lehet arra kényszeríteni, hogy egy meghatározott nem szerint azonosítsák magukat. Mindenkinek képesnek kell lennie arra, hogy miközben kifejezi önmagát, elutasítja a címkéket és a nemi sztereotípiákat is. Személy szerint hatalmas igenlője vagyok a nemi sokszínűségnek és az új trendnek, amelyet genderfluiditásnak neveznek. 

A fűzővel, amelyet a fotózáson viselt, azt szeretné hangsúlyozni, hogy ez a ruhadarab nem kizárólag a nőket illeti, lévén, ez egy kényelmes viselet, amely segít a helyes testtartásban. Valószínűleg azt akarja ezzel mondani, hogy a férfinak sem árt, ha egyenesen jár, ebben pedig nagy segítség lehet egy fűző. 

(Daily Mail, VT