Számos kutatás készült már a női orgazmusról, az egyik legfrissebb során egy fogamzásgátlókat gyártó cég, a Natural Cycles, azt mérte fel, melyik életkorban élvezik a legjobban a szexet a vásárlóik. 2000 ezer, különböző korú nőt kérdeztek meg, akiket három csoportba osztottak: 23 alattiak, 23 és 36 közöttiek és 36 felettiek. Mielőtt pedig eláruljuk, milyen eredményre jutottak, arra kérjük, hogy próbálja megtippelni!

Ön szerint melyik korosztálynak van a legkielégítőbb szexuális élete?

Ha legidősebb korosztályra klikkelt, akkor jól válaszolt. A kutatásból ugyanis az derült ki, hogy a nők, akik már túl vannak a 36. születésnapjukon többet szexelnek és több orgazmusuk is van, mint a fiatalabbaknak. Ezen kívül sokkal vonzóbbnak is érzik magukat, mint a többiek. Ez utóbbi pedig nagy szerepet játszik abban, hogy így alakult az eredmény. 

A felmérést végző szakemberek szerint a nőknél a magabiztosság és az önbizalom nagyon fontos faktorok ahhoz, hogy élvezni tudják a szexet.

Ebben a korban általában már megbarátkoztak a testükkel és kellően megismerték, plusz azzal is tisztában vannak, mi jó nekik és ezt bátrabban kommunikálják. 

A kutatás egyébként arra is rámutatott, hogy a 23 és 36 közötti nőknek a legkevésbé kielégítő a szexuális életük, éppen azért mert ők érzik legkevésbé komfortosan magukat a bőrükben. 

Persze ezek nem kőbe vésett adatok és nem törvényszerű, hogy mindenkinél így legyen, megfelelő kommunikációval, egymás iránti bizalommal és kísérletezőkedvvel nagy javulást lehet elérni szexualitás terén, sőt,  segítséget is lehet kérni.

Forrás: Metro