A kínai Tiantian esetében abszolút nem túlzás azt mondani, hogy soha nem ismerte a szüleit és nem is fog velük a találkozni, a gyerek édesapja és anyja ugyanis születése előtt négy évvel egy autóbalesetben meghalt. 

Shen Jie és Liu Xi  több évnyi sikertelen próbálkozás után, 2013-ban döntötték el, hogy lombikprogram segítségével próbálnak meg családot alapítani. Ám néhány nappal azelőtt, hogy asszonyba beültették volna a megtermékenyített petesejteket, a pár balesetezett és mindketten elhunytak.

A tragédia ellenére a szüleik úgy döntöttek, a haláluk után is teljesítik gyerekeik legnagyobb álmát és elintézik, hogy megszülethessen a fiuk. Ezt az elhatározást pedig négy évnyi folyamatos háború követte a bürokráciával.

A nagyszülőknek először azt kellett kiharcolniuk, hogy megkaphassák az embriókat. Ám, mikor ezekhez hozzájutottak újabb falba ütköztek. A kínai kórházak ugyanis nem akartak belefolyni az jogilag zavaros ügybe, ráadásul az országban illegális a béranyaság, így a határokon túl kellett megoldást keresniük. A választásuk Laoszra esett, ám az embriókat nem volt egyszerű szállítani, ugyanis egyetlen repülőtársaság sem egyezett bele, hogy felvigyenek a fedélzetre egy termosznyi folyékony nitrogént, így autóval kellett megtenniük az utat.

Végül sikerült beültetni az embriókat a béranyába, akit aztán Kínába kellett utaztatniuk, hogy ott szülje meg a gyereket. Ezt követően a nagyszülőknek DNS tesztettel kellett bizonyítaniuk, hogy valóban a kisfiú rokonai, hogy ők lehessenek a gyermek gyámjai. Hosszas jogi hercehurca után ez is sikerült és négy évvel az után, hogy az egész folyamat elindult, múlt hónapban már együtt ünnepelhették, hogy a kisfiú 100 napos lett.

A nagyszülők természetesen már arra is gondoltak, hogy mit mondanak majd a gyereknek, ha a szüleit keresi. A Beijing Newsnak elárulták, a megfelelő pillanatban el fogják mesélni Tiantiannak a születései körülményeit, de amíg kicsi, addig azt mondják majd neki, hogy a szülei külföldön dolgoznak.

Forrás: Independent

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Négy évvel szülei halála után született meg egy kisfiú

A nagyszülei nevelik a gyereket, aki a múlt hónapban lett száznapos.

16 · Apr 23, 2018 07:47am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments