Mindenki számára ismerős a jelenség, mikor régóta kapcsolatban élő párok azt veszik észre, hogy egyre kevesebbet szeretkeznek, rosszabb esetben teljesen megszűnik a szexuális életük. A DrEd, egy brit, orvosi tanácsadással foglalkozó oldal pedig felmérést készített a témában, hogy kiderítsék, miért állnak le sokan a szexeléssel, akik tartós párkapcsolatban élnek.

A felmérésben 1000 ember vett részt, nők és férfiak, az Egyesült Államokból és Európából. A válaszaikból pedig az derült, hogy a legtöbbjük azért hidegült el a párjától testileg, mert túl fáradt és egyszerűen nincs energiája szeretkezni. 

Ezt a válaszadók 71 és fél százaléka hozta fel indokként.

Így pedig a fáradtság toronymagasan vezeti a listát. Ezt az indokot egyébként az elfoglaltság, a túl sok munka és a gyereknevelés követi sorban. Ami azonban érdekes, hogy a negyedik helyre – 12.8 százalékkal – a fájdalom került fel. Ezt főleg olyan nők jelölték meg problémaként, akiknek valamilyen probléma miatt extrém módon érzékeny a vaginájuk. De nemcsak nőket tart vissza a szexeléstől a fájdalom, hiszen férfiakat is érintő hát, térd és ízületi problémák is fájdalmat okozhatnak az együttlétkor.

Ezt követik az olyan indokok, hogy a párok már nem éreznek vonzalmat egymás iránt, vagy egyszerűen csak jobban szeretnek maszturbálni. A felmérésben résztvevők 9.1 százaléka mondta azt, hogy kielégítőbb számára magának örömet okozni, mint a párjától várni a kielégülést.

De 6,6 százalék simán unalmasnak találja a szexet egy idő után, 6,1 százalék nem tudja kielégíteni a partnerét és ezért inkább feladta a dolgot, 4,6 százalék pedig abba fáradt bele, hogy nem próbálnak ki új dolgokat a párjával.

Ám mindezek ellenére egy csomó érv szól amellett is, hogy a szex egy hosszútávú, stabil kapcsolatban nagyon jó és egyre jobb lehet. Hiszen azok, akik hosszabb ideje ismerik egymást, nagyobb valószínűséggel nyílnak meg a párjuknak és így együtt tudnak dolgozni azon, hogy a szexuális életük mindkét fél számára kielégítő és örömteli legyen. Ráadásul azok a párok, akik többet beszélnek a szexről, általában többet is csinálják.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Sok pár ezért hagyja abba a szexelést egy idő után

Felmérték, hogy miért válnak szexmentessé kapcsolatok, az egyik okra pedig kimagaslóan sokan panaszkodtak.

21 · Apr 26, 2018 04:49pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments