Az angol nyelvben már külön kifejezést használnak azokra a menyasszonyokra, akiknek az esküvőszervezés körüli hajtásban totál elmegy az eszük, vagy éppen akkor jön ki belőlük a valódi, addig elnyomott énjük - ami jobbára nem valami szimpatikus a külső szemlélők számára. Ez a szó a bridezilla, azaz a bride (menyasszony) és a godzilla (Godzilla) szavak összeolvadása, amely, úgy véljük, nem szorul túl sok magyarázatra. A bridezilla tehát általában egy antipatikus, kivagyi, akarnok, de főként erőszakos nőt takar, aki mindent, de tényleg MINDENT elkövet annak érdekében, hogy az esküvője pontosan olyan legyen, amilyennek megálmodta, még akkor is, ha közben elhagyják.

Ilyen volt a menyasszony, aki igencsak elmebeteg szabályokat állított fel az esküvői vendégeknek, vagy az, aki nem akarta, hogy kék szemű koszorúslányai legyenek, ezért elvárta volna tőlük, hogy kontaktlencsét húzzanak. 

Metro legutóbbi témábavágó cikke majdnem egy ilyen nőről ír, legalábbis a viselkedése alapján illene rá a jelző: BZ (az eredeti neve nem ismert, úgyhogy az egyszerűség kedvéért nevezzük most így) egy útközben már törölt Facebook-posztban panaszkodott a nyoszolyólányára, akit elmondása szerint nemrégiben

RÁKKAL DIAGNOSZTIZÁLTAK, EZÉRT TÚL FÁRADT VOLT AHHOZ, HOGY AZ ESKÜVŐI ELŐKÉSZÜLETEKBEN SEGÍTENI TUDJON NEKI.

BZ az ismerőseitől várt tanácsot arra vonatkozóan, hogy mégis mit kellene tennie ilyen esetben: az egyértelmű volt számára, hogy le kell őt váltania, de aggódott, hogy ha nem talál a helyére senkit, akkor sem nyoszolyólánya, sem pedig koszorúslányai nem lesznek, mert előbbi nélkül az utóbbiaknak sincs már semmi értelmük. 

A posztban, amelyben a szerencsétlen rákos barátnő utódját kereste, nagyvonalúan megjegyezte, hogy nincs különösebb elvárása felé, csupán annyi, hogy ne legyen olyan fáradt, mint az a másik. 

Hölgyeim, attól tartok, új nyoszolyólányra van szükségem, de először a véleményetek érdekelne. A mostani egy nagyon jó barátnőm, de sajnos rákos, így nem sok mindenben számíthatok rá. Ez először az esküvőkiállításon derült ki, ahova el akartam vinni: megvettem neki a jegyet, meg mindent, erre közölte, hogy nem jön, mert fáradt (mondjuk ahhoz pont nem szokott elég fáradt lenni, hogy koncertekre meg birkózómeccsekre menjen a többi barátjávall). A másik meg, amikor kiderült, hogy nem fog segíteni nekem semmiben, nem próbálja fel a ruháját, nem mondja el a véleményét, és a menyasszonyi ruhám kiválasztásában sem segít

- írta felháborodottan, hozzátéve, hogy a nő még a lánybúcsúja szervezésében is magára hagyta, amit elég nehezen tud feldolgozni. A poszt közlésével alighanem azt remélte, hogy az ismerősök átérzik a problémáját, és segítenek megoldani az ügyét. Ők viszont ehelyett eléggé berágtak a nőre, mondván érzéketlen, és a világon semmi empátia nincs benne. Végül nem is nagyon taposták szét egymást azért, hogy megkaphassák a szerencsétlen, rákos barátnő feladatkörét. BZ végül a sok váratlanul ellenséges komment miatt törölte a posztot, így az sem derült ki, milyen végkifejlettel zárult ez a mérhetetlenül kellemetlen élethelyzet.