2016-ban írtunk Dávid Petra személyi edző fogyásáról, és annyira pozitív visszhangja volt a cikknek, hogy lett egy folytatás is, ami itt olvasható. Most újabb hírek érkeztek tőle: kipróbálta, fel tud-e készülni egy testépítő-versenyre vegán életmódot követve. Ön nyilván rögtön sejti, hogy mi lett a vállalkozás végkimenetele – igen: SIKER! –, de hallgassuk meg, mit mesél maga Dávid Petra az állati eredetű ételek teljes elhagyásáról!

Pár éve túlsúlyos voltam, közel 100 kilós, kezdődő egészségügyi problémákkal. Öt évvel ezelőtt döntöttem: életmódot váltottam, elkezdtem sportolni és tudatosan táplálkozni. Annyira szerelmese lettem ennek az egésznek, hogy személyi edző lettem, hogy másoknak is tudjak segíteni. Felkészültem egy fitneszmodell-versenyre is, hogy minél inkább tudjam demonstrálni azt, hogy bármit elérhet az ember. Azóta nekem is lettek versenyzőim, és a bírói képzést is elvégeztem.

Évek alatt több táplálkozás-tanácsadói tanfolyamot elvégeztem, mert rájöttem, az étkezés a kulcsa mindennek, és így jobban tudok segíteni a vendégeimnek, hölgyeknek. Idén úgy döntöttem, kipróbálom magam kicsit másképp, és igyekszem még egy jó célt állítani magam elé, ezért döntöttem úgy, hogy felkészülök a versenyre vegánként.

Számomra ez egy nagyon izgalmas, érdekes kihívás, mivel az összes hagyományos testépítő szerint ez nem sikerülhet, én viszont be szeretném bizonyítani, hogy lehetek energikus, fitt is azzal együtt, hogy teszek valami fontosat a környezetemért és a saját egészségemért, mert ez egy nagyon kis áldozat, ami csak pozitív következményekkel jár.

Megmutattam már, hogy közel 100 kilósan nem fitt életmódot hogyan lehet átalakítani, hogyan lehet teljes életmódot váltani és elérni egy fitneszmodell-külsőt. Most egészen más oldalról szeretném ezt bemutatni és egész más módon váltok életmódot. Szeretnék valami jó cél mellett is kiállni azzal, hogy színpadra lépek, mivel magam részéről már az öncélú magamutogatásban nem látok perspektívát.

Ez számomra egy teljesen új út volt, amiben, mondhatni, egyedül vagyok. Egyedül kell felfedeznem azt, hogy mire hogyan reagálok és kikísérletezni egy olyan étrendet, amivel elérem a célom, és közben megdönteni a nagy, állati eredetű fehérjékre vonatkozó mítoszt.

Eddig minden szezonomban volt valami nehézség, hiszen ez a felindulásom is innen indult. Úgy fest, engem motivál az, ha mindenki azt mondja, hogy nem fog sikerülni... De hiszem azt, hogy ez egy remek ötlet, hiszen így talán kicsit jobban tudom az embereket arra biztatni, hogy egyetek több zöldséget, étkezzetek vegyesen. Hogy figyeljünk jobban oda a környezetünkre, annak védelmére! És idén minden eddiginél jobban néztem ki, sikerült is a második helyet elhoznom.”

Dávid Petra a nyáron a vegán életmód egyik leghíresebb hazai hívével, Steiner Kristóffal is találkozott, és a kérdéseinkre, hogy elítéli-e a húsevést, illetve ajánlaná-e másnak a vegán életmódot intenzívebb edzés mellé, Dávid Petra még a következőt tette hozzá:

Én senkit nem akarok meggyőzni semmiről. Én az egészséges életmódot képviselem, én maximum arról próbálok meggyőzni embereket. Arról, hogy egyének több zöldséget, gyümölcsöt, lassan felszívódó szénhidrátot, fehérjét, esszenciális zsírokat. Én mindenki egyéni döntési jogára és érzékenységére bízom, hogy akar-e állati eredetű ételeket enni. De sportoláshoz határozottan tudom ajánlani azt, hogy valaki növényi alapon étkezzen, hisz egy jól összeállított étrenddel a regenerációs idő csökkenthető, nő az állóképesség, gyulladásos megbetegedéseket helyre lehet hozni, illetve IR is kezelhető. Nagyon sok egészségügyi problémán tud segíteni. Illetve azért mostanság az élsportban is egyre több a vegetáriánus, vegán sportoló szerencsére!

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Engem motivál az, ha mindenki azt mondja, hogy nem fog sikerülni

Dávid Petra közel 100 kilóról fogyott le, személyi edző lett, és most úgy döntött, vegánként fog felkészülni egy testépítő-versenyre. Íme beszámolója.

66 · Oct 30, 2019 11:06am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments