Nem kifejezetten a Velvet asztala zenei ajánlók propagálása, de ahogy nézzük, Magyarországon nem sok lap vette eddig észre Josef Salvat létezését, ezek szerint más nem olvas Popjustice-t. Úgyhogy megint ránk hárul a feladat, hogy elsőként tájékoztassuk a hazai közvéleményt, és megmutassuk önnek a hét (vagy ízlés szerint hónap, év, évtized, évezred) legjobb videóklipjét ettől a 32 éves, ausztrál énekestől.

Ez a sziporkázóan szellemes videóklip gyakorlatilag a saját premierjéről szól, a címe pedig Modern Anxiety, azaz Modern szorongás, és ha ön most telefonról böngész bennünket, akkor különösen örüljön, mert...

Nincs új a nap alatt, mert amint arra egyik tudós velvetes kollégám rámutatott, például a Modern családnak is volt már olyan része, ami végig így játszódott. Na de ettől még mindig fantasztikus ötlet bemutatni, hogy az ember manapság tényleg az egész életét telefonos appokban és klisékben éli – az egyébként feltűnt önnek, hogy a videóban látható jelenetek zöme egy-egy korábbi, klasszikus videóklipre való utalás? Ha nem, nyugodtan nézze végig még egyszer, és tesztelheti poptudását! Ha pedig kíváncsi, hogy nekem melyik 4+1 videót sikerült beazonosítanom, akkor nyissa meg az alábbi legördülőt!

Ezeket a klipeket ajánlja önnek Josef Salvat

Coldplay – Yellow

Alanis Morissette – Ironic

Madonna – Don't Tell Me

Björk – Big Time Sensuality

Plusz nekem az utolsó, bulizós jelenetről a Depeche Mode-tól az It's No Good klipje jutott eszembe, de ezt szerintem nem utalásnak szánták.