Ed Sheeran azzal vált a jelenleg legsikeresebb férfi popsztárrá, hogy nem úgy néz ki, mint egy popsztár, és folyton hangoztatja is, hogy ő csak egy átlagos srác a szomszédból – csak közben nagyon fülbemászó és/vagy érzelmes dalokat tud írni. Na pontosan ugyanez a taktikája Lewis Capaldinak is, és ha ön még nem hallott erről a 23 éves, skót énekesről, akkor az utolsók közé tartozik, mivel a múlt hétvége legnagyobb könnyűzenei híre az volt, hogy a fiatalember most már Amerikát is meghódította: a Someone You Loved című száma az első lett a Billboard által vezetett slágerlistán, ami azt jelenti, hogy az USA-ban ezt a dalt hallgatják legtöbben (már nem Lizzót).

A Someone You Loved amerikai sikere egyrészt azért meglepő, mert általában nehezebb dolguk van a brit énekeseknek az USA-ban, másrészt azért, mert ez a dal még tavaly novemberben debütált, aztán csak május 25-én bejutott a legnépszerűbb 100 közé, és onnantól számítva 24 hét kellett neki, hogy mostanra a csúcsra jusson. Ezzel minden idők ötödik leglassabban benépszerűsödő No1 slágere lett. De a lényeg: Ed Sheeranhez hasonlóan Capaldi is hirtelen az amerikaiak kedvencévé vált, amit nem sok más brit énekes mondhat el magáról, főleg akkor nem, ha a James Blunthoz hasonló jóképűeket nem számítjuk.

Ja igen, mondanunk sem kell, hogy a Someone You Loved gigaslágernek számít a briteknél is, ahol a szám már márciusban felkerült az ottani hivatalos slágerlista élére, és hét hétig a csúcson is maradt. Azóta Capaldi már egy másik számmal is megjárta a top5-öt hazájában, ennek a címe Hold Me While You Wait (lásd a videót alább). Egyetlen ember volt eddig, akinek még Capaldinál is hosszabb ideig sikerült idén a briteknél a csúcson maradni: ez persze Ed Sheeran, igaz, ő egy Justin Bieberrel közös számmal tudta nyolc hétig megtartani az elsőséget a nyár első felében, nem szólóban.

Capaldi nemcsak külsőre-karakterben emlékeztet Ed Sheeranre, hanem ő szintén rájátszik az átlagosjófejsrác-imázsra azzal, hogy például lenyilatkozza azt a BBC-nek, hogy nem tartja magát popsztárnak. Bár az Instagramja tele van humorizáló posztokkal, azt is nyilatkozza magáról, hogy igazából maximum 15 másodperces rohamokban vicces csak, általában nem. Mindenesetre az alábbi poszt jó példa arra, hogyan poénkodja el amerikai sikerért fancsali pofával és ironizáló pólóban. Az egyetlen dolog most már, ami Capaldit elválasztja a sheeranségtől, hogy a szomorú-akusztikus számok mellé kéne nyomnia egy-két gyorsabb-szexibb-egzotikusabb dalt is a Shape of You után szabadon.

Na viszont az mondjuk tényleg jó poén lett volna a részéről, ha ő lett volna a Fake Ed Sheeran, akivel a nyáron a Szigeten a koncert előtt találkoztunk. Vagy ez lehet, hogy tényleg Lewis Capaldi...? Olyan nehéz őket megkülönböztetni!

Ki a jobb?

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Lewis Capaldi még nem az új Ed Sheeran, de már majdnem

Most Amerikában is No1 lett Európában már tavasszal befutott, érzelmes dala, miközben ő maga nem néz ki popsztárnak, viszont folyton vicceskedik.

11 · Nov 04, 2019 02:46pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments