Az Álarcos énekes című műsor 2015-ben indult be Dél-Koreában, aztán pár év alatt meghódította a világot, nálunk ugye most a második évad megy belőle az RTL-en, és a TV2 is tartott az első évaddal egyszerre Nicsak, ki vagyok? címmel egy gyakorlatilag ugyanolyan vetélkedőt, csak más licensz alapján.

Nos, az Álarcos énekessel nagyjából egyszerre indult egy másik éneklős-kitalálós vetélkedő Dél-Koreában 2015-ben Látom a hangodat címmel. Ennek a lényege, hogy a játékosoknak ismeretlenekről kell kitalálni, hogy jól vagy rosszul énekelnek-e, de anélkül, hogy hallanák az illetőket énekelni.

Minden adásban három rossz és három jó énekes van, akikről a játékok nem tudják, hogy tudnak-e dalolni vagy sem, és ez a hat személy zenére tátog, beszél, illetve módosított hangú videókat mutatnak róluk. Ezek alapján kell egyenként kiejtegetni őket, és a műsor végén a csúcspontként az utolsóként megmaradt énekes duettezik egy híres popsztárral. Nyilván ebből a duettből derül ki, hogy az illetőnek jó hangja van-e vagy sem.

Azért jobb, ha ön már most megismerkedik a Látom a hangodat koncepciójával, mert minden bizonnyal nálunk is hamarosan adásban lesz egy ilyen műsor az RTL-en és/vagy a TV2-n. Erre abból lehet következtetni, hogy szeptember végén indult be I Can See Your Voice címmel a vetélkedő amerikai verziója (ebből származnak a cikkben látható képek), készült belőle saját változat Romániában és Bulgáriában, és hamarosan bemutatják ezt a vetélkedőt a holland és a brit tévénézőknek is.

Ha kivételesen nem mind a két csatorna indítja be nálunk a műsort egyszerre, hanem csak az egyik, akkor valószínűbbnek tűnik, hogy az RTL Klub lesz a Látom a hangodat magyar házigazdája, mert jelenleg Németországban az első széria az RTL csatornán fut. De persze simán lehet, hogy a műsor magyarítás során más címet kap, Bulgáriában Énekelj vagy hazudj, Romániában Hamisan éneklek neked volt a vetélkedő címe a Wikipédia szerint.