A magassarkú cipő jár a férfiaknak is. Főleg azért, mert először férfi viselet volt Európában. Javasolnám sok alacsony, komplexusos pasinak, hogy vegyen magassarkút és nézze kicsit magasabb távlatból a dolgokat. Fent tisztább az oxigén és kisimulnak a ráncok

– írja Lakatos Márk az Instagramon az alábbi posztban, és videón meg is mutatja, hogyan kell viselni például egy Rick Owens magassarkút egy férfiszett részeként.

Rick Owens tervezőről a Velveten is gyakran lehet olvasni, mert szinte minden bemutatóján előrukkol valami sokkolóval vagy meghökkentővel, sőt, nemcsak a divatbemutatóján, hanem az üzleteiben is: Lakatos Márktól kaptunk egy olyan fotót, amin a stylist-médiaszemélyiség egy Rick Owenst formázó ülőalkalmatosságon foglal helyet a milánói Rick Owens-butikban.

Persze Lakatos Márk nemcsak a bútorrá változtatott Rick Owensszel találkozott már, hanem az igazival is, legutóbb februárban, a milánói divathéten, ahol az amerikai származású, folyton renitenskedő designer a Monclerrel működött együtt. Na de a kép után kanyarodjunk vissza a magassarkúkhoz, mert ezt a témát viszi tovább az alábbi miniinterjú, amit Lakatos Márkkal a fenti videó kapcsán készítettünk.

Ha egy férfi felvesz egy magassarkú cipőt, akkor automatikusan drag queen lesz belőle?

Nem, hiszen a magassarkú cipő nemsemleges: először Európában a férfiak viseltek magassarkú cipőt, amit a perzsa lovasság hozott be, onnan lett divatos. Aztán a XIV. Lajos találta ki a Versailles-i udvarban a piros sarkú cipőt, mert ő balettozott egész életében, és tudta, hogy a szép, izmos lábat egy magassarkú cipővel még jobban meg lehet mutatni, és ő meg is mutatta, egészen idős koráig. Szóval ez teljesen nemfüggetlen. Az, hogy ehhez mi ma milyen kulturális dolgokat társítunk, az a saját kultúránk hülyesége – vagy nem hülyesége.

Nekem Prince jut először eszembe, de mondj még néhány példát magas sarkat viselő férfihírességekre!

Például Demjén Feri bácsi annak idején! [Kattintson ide egy fotóért!] A hetvenes években majdnem mindenki hordott magassarkú cipőt a glam rock idején a Kiss együttestől az Abbáig, akkor nagy divat volt a platformcipő. Vagy ott van a Rocky Horror Picture Show, vagy John Travolta, illetve a kisebb növésű hollywoodi sztárok.

Szoktál rendszeresen te is viselni magas sarkat, vagy ez most elsősorban a videó kedvéért volt?

Abszolút szoktam, és nem csak Magyarországon, hanem mindenhol. Sőt, én ennél jóval nagyobb sarkakon is jártam, amikor drag queenként flangáltam Madrid utcáin a kilencvenes évek végén. A negyven centi magas platformhoz is hozzá vagyok szokva, persze.

Mi az emberek reakciója, ha meglátnak téged ilyen cipőben, például itthon, Budapesten?

Nekem a csodálatos, piros, Gucci magassarkú lakkcsizmám szenzációt kelt mindenhol New Yorktól kezdve Párizson át Milánóig mindenhol – természetesen Budapesten is, ahol sokkal kevésbé vagyunk hozzászokva az ilyesmihez. Erre csak azt lehet mondani, hogy egy őrület! Imádom, amikor felveszem, úgy érzem magam, mint Dorothy az Ózban: ez a cipő rögtön elrepít Kansasból Smaragdvárosba!

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Lakatos Márk megmutatta, hogyan és miért viseljen egy férfi magassarkút

Lakatos Márk távolról sem úttörő Rick Owens cipőiben: Demjén Ferenctől John Travoltáig rengetegen hordtak már ilyet.

679 · Nov 16, 2020 03:24pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments