Bár a különböző képszerkesztő programoknak köszönhetően seperc alatt eltüntethetjük szembetűnő bőrhibáinkat, az Instagram tökéletesnek tűnő világában néha olyan felhasználókba is bele lehet botlani, akik nem akarják szebbnek mutatni magukat, mint amilyenek valójában. Egy Isabella nevű Instagram-sztár például azt hirdeti, hogy pattanásos bőrrel is lehet valaki elragadó, hiszen az nem az ápolatlanság vagy igénytelenség jele.

A Kentben élő fiatal lány nem akarja tovább táplálni azt a szemléletet, miszerint minden Instagram-modellnek tökéletes kell, hogy legyen a bőre. Retusálatlanul is bátran megmutatja sminktelen arcát.

Isabella 9 évesen fordult bőrgyógyászhoz súlyosan aknés bőrével. Az arcán cisztás pattanások, vagyis nagy, fájdalmas, piros dudorok jelentek meg. Ezek a képződmények később a nyakára, a vállára és a hátára is átterjedtek.

Mivel eléggé kitűnt a tömegből, az utcán pedig sokan ítélkező és megvető pillantásokat vetettek rá, szép lassan minden önbizalma elszállt.

Számtalan krémet kipróbált ki, mígnem az egyik terméknek köszönhetően bőre nagyjából négy évre kitisztult. Nem sokkal később azonban más egészségügyi problémák miatt sokkal rosszabbra fordult az állapota. 

Hogy elfedje szembetűnő bőrhibáit, eleinte több réteg alapozót vitt fel az arcára, mára azonban sikeresen levetkőzte önértékelési problémáit: retus, filter és alapozó nélkül is bátran kamera elé áll.

Felvételeit az Instagramon kezdte megosztani, aminek köszönhetően egy nemzetközi sminkmárka is felfigyelt rá. 

Ilyen, 'Instagram vs. valóság' jellegű képeket is közzé szokott tenni: