Sokan vannak, akik kifejezetten sötétedés után szeretnek rövid sétára indulni és legtöbbünket képesek teljesen magukkal is ragadni a kivilágított városok, a fénybe burkolózva pompázó települések.

A világ legszebb éjszakai városainak is van rangsora, melyeket ezúttal a Premier Inn nevű angol szállodalánc állított sorba az Instagram-adatok elemzésével. 

10. Berlin

A német fővárost az éjszakai élet egyik ikonikus városának, a világ minden tájáról érkező zenei és művészeti előadók találkozóhelyének tartják. Az elektronikus zene szerelmesei is szívesen utaznak ide. Több mint 60 ezer hashtaggel került a lista tízedik helyére. 

9. Toulouse

A francia Occitania régióban található Toulouse városa 63 ezer kereséssel lett a kilencedik. Ezt a települést rózsaszín városként is emlegeti, mivel az épületek alkonyatkor rózsaszínben pompáznak. 

8. Lyon

A francia város több mint 66 ezer hashtaggel lett a nyolcadik. Emblematikus műemlékei és helyszínei napnyugtakor borulnak lélegzetelállító fényárba. 

7. Dubaj

Exkluzív éttermeivel, bárjaival és klubjaival sokak szívébe lopta bele magát Dubaj. A rangsor hetedik helyére 71 ezer kereséssel került. 

6. Budapest

A világ legszebb éjszakai kivilágítású városai közé tartozik a magyar főváros is, ahol napnyugtától az esti fények ikonikus helyeit és történelmi épületeit is körbeölelik. Budapestet kelet Párizsának is szokták nevezni.

5. Varsó

Az ötödik helyen Lengyelország fővárosa szerepel, 160 ezer felhasználói kereséssel. 

4. Róma

Az "örök város" 174 ezer kereséssel csúszott le a dobogóról. 

3. Athén

Az évezredes történelmi és művészeti örökséggel rendelkező Athén 182 ezer felhasználói kereséssel került harmadik helyre.

2. London

London a világ egyik legnépszerűbb turisztikai célpontjának számít, 231 ezer hashtaggel lett a második a listán. Az éjszakai kilátásban fentről, a London Eye-ról is lehet gyönyörködni. 

1. Párizs

Egymillió kereséssel Párizs, a világ egyik legromantikusabb települése lett a legszebb éjszakai kivilágítású város. A fények városának is szokták nevezni – írja a Global Travel Media című ausztrál turisztikai magazin nyomán a Vince.hu.