shutterstock 225090013

Íme a világ 10 legszebben kivilágított városa – Magyar település is szerepel a listán

2022.02.08. 14:02

Sokan vannak, akik kifejezetten sötétedés után szeretnek rövid sétára indulni és legtöbbünket képesek teljesen magukkal is ragadni a kivilágított városok, a fénybe burkolózva pompázó települések.

A világ legszebb éjszakai városainak is van rangsora, melyeket ezúttal a Premier Inn nevű angol szállodalánc állított sorba az Instagram-adatok elemzésével. 

10. Berlin

A német fővárost az éjszakai élet egyik ikonikus városának, a világ minden tájáról érkező zenei és művészeti előadók találkozóhelyének tartják. Az elektronikus zene szerelmesei is szívesen utaznak ide. Több mint 60 ezer hashtaggel került a lista tízedik helyére. 

Berlin
Berlin
Fotó: Shutterstock

9. Toulouse

A francia Occitania régióban található Toulouse városa 63 ezer kereséssel lett a kilencedik. Ezt a települést rózsaszín városként is emlegeti, mivel az épületek alkonyatkor rózsaszínben pompáznak. 

Toulouse
Toulouse
Fotó: Getty Images/EyeEm/Arnaud Mallen

8. Lyon

A francia város több mint 66 ezer hashtaggel lett a nyolcadik. Emblematikus műemlékei és helyszínei napnyugtakor borulnak lélegzetelállító fényárba. 

Lyon
Lyon
Fotó: Shutterstock

7. Dubaj

Exkluzív éttermeivel, bárjaival és klubjaival sokak szívébe lopta bele magát Dubaj. A rangsor hetedik helyére 71 ezer kereséssel került. 

Dubaj
Dubaj
Fotó: Shutterstock

6. Budapest

A világ legszebb éjszakai kivilágítású városai közé tartozik a magyar főváros is, ahol napnyugtától az esti fények ikonikus helyeit és történelmi épületeit is körbeölelik. Budapestet kelet Párizsának is szokták nevezni.

Budapest
Budapest
Fotó: Getty Images

5. Varsó

Az ötödik helyen Lengyelország fővárosa szerepel, 160 ezer felhasználói kereséssel. 

Varsó
Varsó
Fotó: Getty Images/Marcus Lindstrom

4. Róma

Az "örök város" 174 ezer kereséssel csúszott le a dobogóról. 

Róma
Róma
Fotó: Shutterstock

3. Athén

Az évezredes történelmi és művészeti örökséggel rendelkező Athén 182 ezer felhasználói kereséssel került harmadik helyre.

Athén
Athén
Fotó: Shutterstock

2. London

London a világ egyik legnépszerűbb turisztikai célpontjának számít, 231 ezer hashtaggel lett a második a listán. Az éjszakai kilátásban fentről, a London Eye-ról is lehet gyönyörködni. 

London
London
Fotó: Shutterstock

1. Párizs

Egymillió kereséssel Párizs, a világ egyik legromantikusabb települése lett a legszebb éjszakai kivilágítású város. A fények városának is szokták nevezni – írja a Global Travel Media című ausztrál turisztikai magazin nyomán a Vince.hu.

Párizs
Párizs
Fotó: Getty Images/Romain Villa Photographe