Táplálkozásunk rengeteg mindenre hatással van az életünkben. Az ételek, amelyeket fogyasztunk a libidónkra és a szexuális életünkre is hatnak, de arról többször lehet hallani, hogy milyen ételeket érdemes fogyasztani az intim együttlétek előtt, mint azokról, amelyeket inkább kerülnünk kellene, mielőtt megvillantanánk lepedőakrobatikai képességeinket. Alább azokról olvashat, melyeket nem ajánlott enni szeretkezés előtt.

Bab és hüvelyesek

Amellett, hogy ezek a zöldségfélék fokozzák a gázképződést, olyan anyagok is vannak bennük, melyeket szervezetünk nem tud tökéletesen lebontani. 

Mesterséges édesítőszerek

A mesterséges édesítőszerek erősen puffasztanak nehezen emészthető összetevőik miatt. Ilyen összetevő például a szorbit, vagyis a cukoralkohol, amely más diétás élelmiszerekben és köhögéscsillapítókban is megtalálható.

Szex előtt a túl sok sót tartalmazó ételek is kerülendőek, mint például a chips, a sült krumpli vagy a popcorn. Ezek visszatartják a vizet a szervezetben, ami puffadáshoz vezet. A vérkeringésre is rossz hatással vannak.

Szója

A szójatej, a tofu és egyéb szójababból készült ételek csökkentik a szervezetben a tesztoszteront. Nem csak a férfiak, hanem a nők hormonegyensúlyát is összezavarják, melynek köszönhetően egy időre a vágy is csorbul.

Pékáruk

A pékáruk gyorsan emelik meg a vércukorszintet, ami aztán rohamtempóban vissza is zuhan. Ennek következtében pillanatok alatt úgy érezhetjük, hogy elfáradtunk.

Kávé

A koffein megemeli szervezetünk kortizol szintjét, vagyis a stresszhormont, ami a libidóra is negatívan hat.

Hot dog

Nem csak a hot dogot, de az összes feldolgozott húsárut érdemes kerülni szex előtt. A virsliben lévő telített zsírok negatívan hatnak a vérkeringésre, és az erekre is.

Telített zsírok

A telített zsírokban gazdag ételek, mint például a zsíros marhahús és a vaj, megnövelik a vér koleszterinszintjét, ezáltal fokozva a szív–és érrendszeri betegségek kialakulását. Amellett, hogy befolyásolják a nemi szervek vérellátását is  akadályozzák, hogy a vér a nemi szervekhez jusson –, fogyasztásuk kellemetlen testszagot okozhatnak.

Kerüljük a túlzott alkoholfogyasztást is

Bár a szeszes italokra sokan vágyfokozóként tekintenek, korábbi tanulmányok kimutatták, hogy a szexuális teljesítményen igazából nem segít az alkoholfogyasztás. Egy-két pohár ital ellazíthat az intim együttlétek előtt – oldja a feszültséget és a gátlásokat is, azaz magabiztosabbá tesz –, a túl sok alkohol azonban a férfiak esetében erősen rontja a teljesítőképességet: megnehezíti vagy egyenesen megakadályozza az erekció elérését. Ez azért szokott lenni, mert az alkohol csökkenti a tesztoszteron szintet. Idegnyugtató hatása pedig – amit több kutatás is bizonyított már – a vérkeringést is befolyásolja. A túl sok ital dehidratál, fáradtságérzetet, fejfájást, a nőknél pedig hüvelyszárazságot okozhat.

(Web MD, Éva magazin)