A kanadaiak élnek-halnak a fűszerekkel és ízfokozókkal teletömött műanyagflakonos paradicsommártásért, így hát gondoltak egyet, és pálcikás jégkrémet is csináltak belőle – habár házilag is elkészíthető, mascarponés-paradicsomos fagylaltjuk eddig is létezett.
A hasábburgonyát jelentő angol french fries és a pálcikás jégkrémet jelentő popsicle szavak után Frenchsicle mozaiknévre keresztelte rendkívüli ízesítésű jégnyalókáját a mustárokat, ízesítőket és egyéb készételeket gyártó amerikai vállalat, a French's kanadai részlege. A cég helyi paradicsomokból és organikus nádcukorból főzi a különleges elegyet,
amelynek ízvilága a leírtak alapján a cukrozott paradicsomleveséhez lehet hasonló.
Hey Canadian friends, your favorite condiment just got a whole lot cooler 🍅🧊
— French's (@Frenchs) June 20, 2022
A refreshingly savoury & sweet ketchup popsicle, made from 100% Canadian tomatoes.
Learn more here: https://t.co/FH2ax4kvWj pic.twitter.com/9PsahSkEzY
A kis zacskós ketchupokat idéző csomagolásban kapható jégkrémeket egyelőre egyszeri pop-up módon árusítják, ám ki tudja, ha a Párizsból származó Bloody Mary nevű fűszeres, paradicsomleves koktélnak sikerült meghódítania a világot, talán az édesebb, ketchupos jégnyalóka lesz a következő őrület az olyan cukrászforradalmi újítások után, mint a hazánkban kapható kovászos uborka fagyi, a Francia- és Spanyolországban elérhető pénisz és vulva alakú gofri, vagy az Angliában teret nyert, palacsintába göngyölt crème brulée.
(Földjáró)