A kanadaiak élnek-halnak a fűszerekkel és ízfokozókkal teletömött műanyagflakonos paradicsommártásért, így hát gondoltak egyet, és pálcikás jégkrémet is csináltak belőle – habár házilag is elkészíthető, mascarponés-paradicsomos fagylaltjuk eddig is létezett.

A hasábburgonyát jelentő angol french fries és a pálcikás jégkrémet jelentő popsicle szavak után Frenchsicle mozaiknévre keresztelte rendkívüli ízesítésű jégnyalókáját a mustárokat, ízesítőket és egyéb készételeket gyártó amerikai vállalat, a French's kanadai részlege. A cég helyi paradicsomokból és organikus nádcukorból főzi a különleges elegyet,

amelynek ízvilága a leírtak alapján a cukrozott paradicsomleveséhez lehet hasonló.

A kis zacskós ketchupokat idéző csomagolásban kapható jégkrémeket egyelőre egyszeri pop-up módon árusítják, ám ki tudja, ha a Párizsból származó Bloody Mary nevű fűszeres, paradicsomleves koktélnak sikerült meghódítania a világot, talán az édesebb, ketchupos jégnyalóka lesz a következő őrület az olyan cukrászforradalmi újítások után, mint a hazánkban kapható kovászos uborka fagyi, a Francia- és Spanyolországban elérhető pénisz és vulva alakú gofri, vagy az Angliában teret nyert, palacsintába göngyölt crème brulée.

Ön megkóstolná a ketchup-fagyit?

(Földjáró)