Rengeteg bántó jellegű kommentet kapott Nyári Dia, miután a közösségi oldalán tudatta: kutyájának, Phoebe-nek sétáltatás közben nyoma veszett. Mint kiderült, az ebet a séta egy pontján mindig elengedik, ám már nem bízzák a véletlenre a dolgot: a színésznő szeretett házikedvence egy kivételes kütyüt kapott, hogy többé ne történhessen hasonló a néhány héttel ezelőtti esethez.

A Barátok közt egykori színésznője jobbnak látta, ha a kutyusa nyomkövető nyakörvet kap.

„Sokan minősítettétek kutyatartási szokásainkat Phoebe eltűnése kapcsán a pontos részletek ismerete nélkül. Nem szoktunk póráz nélkül közlekedni A-B-be... a séta egy bizonyos pontján van »szabadfoglalkozás« a kutyának, ahogy azt az iskolában is tanultuk. Pontosan ezért jártunk vele, hogy stabilan behívható, okos kutyus legyen. Aznap este a férjem sétáltatta, és egy pillanat alatt vesztették el egymást... és kitört a pánik vélhetően mindegyiküknél. Ettől még Phoebe megfelelő óvintézkedések mellett fog szaladgálni póráz nélkül továbbra is, mert világ életében ehhez szokott, ő egy Jack Russel Terrier, akinek az a dolga, hogy játsszon, szaglásszon, kutya legyen. Csak mostantól másképp.

Biztos sok mindent sz*rul csinálunk, de hogy nem lennénk felelős állattartók, erősen vétóznám!

Nagyon boldogok vagyunk, hogy újra velünk van Phoebe és köszönjük a sok ajánlást a GPS nyakörvvel kapcsolatban” – üzente a 24 órán át elérhető Instagram-történetében a színésznő, akinek szavait a Ripost idézte

Nyári Dia, akinek bőven kijutott a pánikból és a tehetetlenség érzéséből az eb eltűnése miatt, január 22-én ezzel a poszttal tudatta, hogyan került elő Phoebe.

„MEEEEEGVAN! Éjszakára befogadta Attila, aki épp a 75-ös trolit vezette, mikor meglátta, hogy Fibi egyedül sétál, egész éjjel kerestük és abban bíztunk, hogy már rég valakinek a meleg otthonában pihen! Szerencsére ez így is történt.

A férjem sétáltatta, egy pillanat alatt megindult Phobe és már nem látta, soha de soha nem csinált még ilyet!

Nem lehetünk eléggé hálásak Attilának! Köszönöm mindenkinek, aki megosztotta, és szurkolt nekünk, es természetesen a barátaimnak, akik egész éjjel járták velünk az utcát.”

Ellenáll az időjárásnak

Ma már az élet több különböző területén használnak GPS nyomkövető rendszereket; az ezzel rendelkező eszközökhöz szinte mindenki számára megfizethető áron lehet hozzájutni. A GPS technológia az állattartóknak is segítséget nyújt: nyomkövető nyakörveknek köszönhetően a kutyagazdi pontos információt kap házi kedvence aktuális helyzetéről. A kutya megfigyelése az alapegység és a nyakörv közötti kommunikáció révén lehetséges. Ezek az eszköz általában kicsi, könnyű – vagyis egyáltalán nem terheli a háziállatot –, és ellenáll az időjárásnak.

Arról, hogy miért lehet szükség a nyomkövető nyakörvre, a TikTokon több példát is bemutatnak:

@austinnolen91 WHY YOUR DOG 🐕 NEEDS A GPS COLLAR #short #SHORTS #dog #dogs #pet #pets #husky #huskies #fence #fences #gps ♬ original sound - Austin Nolen

Arról is elérhetőek felvételek, milyen egyszerű a különböző termékek használata.

@lazyrichpets Tag a friend that has a dog! #dogsoftiktok #dogmom #youneedthis #trackingcollar #dog #petfinds #dogmusthaves ♬ Peaches sickmix - Sickickmusic

(Borítókép: Nyári Dia. Fotó: RTL/Sárosi Zoltán)