Nagy-Britanniában 2000 nyarán volt először Big Brother, és azóta évente van egy évad, idén is lesz. Hírességeket 2001-ben költöztettek be a házba először, de eleinte viszonylag ritkán ment ilyen celebes verzió, újabban viszont évente kétszer van, úgyhogy a most zajló Celebrity Big Brother már a tizenötödik szezon a sorozatban. És simán el lehet mondani, hogy messze durvább a korábbi tizennégy évadnál, pedig az azóta elhunyt Jade Goody 2007-ben egyszer már okozott egy elég vaskos botrányt ugyanebben a műsorban.

A műsor kezdetén mi is megírtuk, hogy többek között bement a házba Katie Hopkins, aki a britek leggyűlöltebb médiaszemélyisége, mivel valahogy abból sikerült karriert csinálnia, hogy folyamatosan aláz mindenkit, pl. a túlsúlyosakat, a munkanélkülieket, a skótokat, a főállású anyákat vagy a vörös hajúakat. Az első adásból nyilvánvaló volt, hogy a Celebrity Big Brother készítői arra számítottak, hogy Hopkins fogja elvinni a hátán a műsort – hát ebben nagyot tévedtek. Bent van a házban ugyanis Perez Hilton celebblogger is, aki gyakorlatilag ugyanabból él, mint Katie Hopkins, csak nem átlagembereket pocskondiáz a website-ján, hanem celebeket. Így vált önmaga is celebbé, plusz közben a jelek szerint teljesen meg is őrült, annyira méghozzá, hogy hozzá képest ez a Katie Hopkins általában kifejezetten kedves és normális asszonynak tűnik. De ne szaladjunk ennyire előre.

Kizárásrekord

Erőszakos viselkedésért kizárás jár a Big Brother-házból. A sima verzióban többen is belefutottak már ebbe (a Való Világban is előfordult már kizárás), de olyanra még nem volt példa, hogy a brit celebes szériából haza kelljen küldeni valakit. Egészen 2015-ig: idén ugyanis az első hét alatt rögtön két játékost is haza kellett küldeni.

Az első a fenti Jeremy Jackson volt, aki David Hasselhoff fiát játszotta a Baywatchban. Ő a harmadik este úgy berúgott, hogy kb. kihányta a belét a vécében. Közben a homlokát a roppant segítőkész Chloe Goodman tartotta, aki eredetileg a brit MTV realitysztárja, és aznap éjjel éppen nem viselt semmit, csak egy fürdőköpenyt. Jackson egyszer csak fogta a köntöst és lerántotta azt Goodman pucér melléről. Az incidensről nincs felvétel, mert a celebes Big Brotherben a vécében nincs kamera, de Jackson azonnal elismerte, hogy mit tett. Másnap reggel ki is zárták.

Ken Morley-t a legtöbb brit a Coronation Street című szappanoperából ismeri (egy Barátok közt-szerűséget kell elképzelni), de benne volt ő a Halló! Halló! vígjátéksorozatban is. Ő folyamatosan a nők mellére és seggére tett szexista megjegyzéseket, egyszer Patsy Kensit színésznőnek (az oasises Liam Gallagher exfeleségének) mondta azt, hogy szopja le, igaz ennél egy fokkal viccesebb és kétértelműbb megfogalmazásban. Megalázó és szexista beszólásaiért kapott egy figyelmeztetést is, de amikor már másodszor mondta a fekete Alexander O'Neal énekesnek, hogy „negro”, akkor végül kizárták.

A producerek vágyálma

Perez Hilton azt mondta magáról, hogy ő a producerek vágyálma (hogy a „wet dream” kifejezésnek ne egy konkrétabb megfelelőjét használjuk), de a műsor készítői igencsak örülhetnek a három távozásnak is. A celebek ugyanis helyezéstől függetlenül pénzt kapnak azért, hogy részt vesznek a versenyben, gázsijukat azonban abban az esetben nem kapják meg, ha kizárják őket vagy önként távoznak azelőtt, hogy kiszavaznák őket. Így aztán idén az első másfél hét alatt három híresség gázsiját is megspórolták maguknak.

Mellesleg O'Neal sem tudta máshogy levezetni a feszültséget, amikor Perez Hilton már végképp mindenkinek az agyára ment: egyszer dühében lebuzizta az újságírót, a gyűlöletbeszédért ő is kapott egy figyelmeztetést. Ezek után Perez Hilton tovább cukkolta, erre O'Neal úgy döntött, nem hagyja, hogy tovább provokálják, inkább önszántából távozik, mielőtt valami olyat tesz, amit nem tudna önmagának megbocsátani.

Perez Hilton vs A Világ

Na de mivel haragította ennyire magára a többieket ez a Perez Hilton? Valamiért az a kényszerképzete, hogy ő a legérdekesebb játékos a házban, mivel ő tudja a legjobban, hogy mire harap a közönség és a média. Ebben elvileg még lehetne is valami, hiszen Hilton tényleg a semmiből épített egy médiabirodalmat és csinált önmagából celebalázással celebet. A jelek szerint a gyakorlatban azért mégsem megy olyan jól a dolog, hiszen pár nap alatt az egész házzal és az egész közönséggel is megutáltatta magát azzal, hogy folyton mindenkinek az arcába mászik, és nem viseli el, hogy tíz perc elteljen anélkül, hogy róla lenne szó.

Ha se pletykálkodni nem tud és éppen nem jut eszébe olyasmi sem, amire panaszkodhatna (pl. hogy alvás közben a szájába fúj a légkondi), akkor vagy lakótársait vádolja azzal, hogy a biztonságát veszélyeztetik, mert csúnyán néznek rá, miközben ő tündérkirálylánynak öltözve táncikál az udvaron, vagy egyszerűen csak csinál egy ilyet (a feltöltő valamiért fingásokkal próbálta dúsítani az egyébként is sokkoló anyagot, adásban azzal az apokaliptikus veszekedéssel összevágva ment le, amit kiprovokált):

Igen, a múlt hétvégén Perez Hilton alsógatyára vetkőzött a kert közepén, és szép sorban megdugta a bútorokat, miközben vagy kélyes sikolyokat hallatott, vagy olyasmiket énekelt, mint hogy például „jaj, de jól játszom ezt a játékot”. A legutóbbi részben saját portréját csókolgatta, de olyan is volt, hogy két női játékostársát arra próbálta rávenni, hogy leszbizzenek egyet, mert így tuti több adásidő jut majd nekik. Minden idők egyik legbizarrabb reality-jelenetéért kattintson ide. Emlékeztetőül: Perez Hilton 36 éves, van egy majdnem két éves kisfia és  website-ját a mai napig milliók olvassák.

Katie Price melletlenül

Ezt nem tőlünk hallotta

A Celebrity Big Brothert sugárzó Channel 5 valamiért eltűri, hogy az egész műsort a rajongók napi rendszerességgel töltögessék fel a Youtube-ra, feltéve, hogy úgy teszik ezt, hogy a videók Nagy-Britanniából ne legyenek elérhetőek. Ha érdeklik a fejlemények, keressen rá, rögtön meglesz!

Onnan lehet tudni, hogy a még hátralévő három hétre is minden idők egyik legdurvább Celebrity Big Brotherje marad ez a mostani széria, hogy a zárt osztállyá változott házba pénteken még Katie Price is bement lakónak. A Jordan néven is ismert glammodell valószínűleg azért nem a többiekkel együtt költözött be, mert egészségügyi okokból ki kellett szedetnie gigamelleit, így ebben a realityben most laposan szerepel. Egyik újdonsült lakótársnőjének rögtön meg is engedte, hogy a pólója alá nézzen: most csak hegek vannak, implantátumok nincsenek, és Price-nak azt mondták az orvosok, hogy oldalsó középsőtartásig sem emelheti fel a karját. Ehelyett az ötgyerekes anyuka házasságainak és válásainak történetével szórakoztatja a többieket, rögtön első este például azt mesélte el, hogyan rángatta le férje szeretőjét a hajánál fogva a napozóágyról Hawaii-on.

Katie Price egyébként már szerepelt egyszer a Celebrity Big Brotherben, úgy méghozzá, hogy ő maga be se ment a házba. A ketrecharcos Alex Reid viszont bent volt, és végig azon bánkódott, hogy Price pont kikosarazta őt, aki pedig annyira szerelmes belé. Valami csoda folytán aztán Reid megnyerte az akkori Celebrity Big Brothert, erre Price rájött, hogy inkább mégis hozzámegy feleségül. Sajnos később azonban elváltak, Reid következő neje pedig egy korábbi Celebrity Big Brother-győztes lett, Chantelle Houghton. Mondani se kell, ők is elváltak már azóta.