Sam Taylor-Johnson, aki filmet rendezett A szürke ötven árnyalatából (a továbbiakban Szürke50), hivatalosan is bejelentette, hogy trilógia fennmaradó két részét már nem akarja megcsinálni – olvassuk a Deadline-on. A híren nemigen van mit csodálkozni, egyrészt, mert rebesgették egy ideje, másrészt meg, bár óriási bevételt termelt, mindenki annyira kutyázta a filmet, hogy nagyot kellett volna robbantani a második résszel. 

„A szürke ötven árnyalatának rendezése egy hihetetlenül élménydús kaland volt, amiért nagyon hálás vagyok. Ezt meg kell köszönnöm a Universalnek [a stúdió]. Szoros, tartós emberi kapcsolataim alakultak ki a szereplőkkeI, a producerekkel, a stábbal, de mindenekelőtt Dakotával és Jamie-vel. Noha nem fogom megrendezni a folytatásokat, sok sikert kívánok annak, aki a második és a harmadik filmet készíti” – nyilatkozta a rendező a lapnak.

Mi lesz most?

A Universalnek sürgősen kell egy új rendező, mert az első film előtt is olyan sokáig ment a szerencsétlenkedés, hogy több mint egy évet csúszott a megvalósítás. Márpedig mindenképpen folytatni fogják, hiszen több mint félmilliárd dollárt, vagyis csaknem 136 milliárd forintot hozott eddig a film a készítőknek (a Variety arról ír, sose kaszáltak még ekkorát nemzetközi terjesztésű, R-rated, vagyis 17 év alatt csak szülői felügyelettel megtekinthető filmmel – ez nálunk körülbelül a 16-os karika).  A főszereplők adottak: Jamie Dornan és Dakota Johnson úgy szerződtek, hogy a második és a harmadik részt is vállalják.

Már ha addig szegény Dakota Penészvirág Johnson végleg el nem tűnik. Legutóbb azért olvashattunk róla, mert ahelyett, hogy a barátaival bulizna a tavasz örömére valahol Mexikóban, édesanyjával (Melanie Griffith színésznő), illetve annak legjobb barátnőjével mulatott Cancúnban. Utóbbi pedig Kris Jenner, Minden Kardashianek anyja, a realityceleb-család menedzsere, szóval simán lehet, hogy ő fog segíteni Johnsonnak abban, hogy ne csak ismerjék a nevét a film miatt, hanem sztár legyen belőle. Mondjuk a Defamer lapértesülésekre hivatkozva azt írja, hogy a közös nyaralást azért találták ki, mert Jenner mama szomorú, amiért szakítottak a zeneipari menedzser fiújával.

A khaleesi nem bánja, hogy kimaradt 

A Hollywood Reporter április 10-én (Amerikában) megjelenő számának címlaplánya Emilia Clarke, aki a Trónok harca című HBO-sorozatban Daenerys Targaryent alakítja (titulusa: khaleesi). A fotózás mellé készült interjúban azt mondta, voltak tárgyalások arról, hogy ő alakítja majd azt a szerepet, amelyet végül Johnson kapott meg, de nem bánja, hogy végül nemet mondott. Igaz, nagyon elegánsan nem szól be a filmnek, hanem azzal indokol: „korábban már meztelenkedtem, és attól tartottam, örökre ebben a skatulyában maradok, ha megint megteszem”.

De akkor már beszéljünk arról is, mi van most épp a férfi főszereplővel: Dornanről az a legutóbbi hír, hogy emelt fizetésért folytatja a sorozatot – már ha a HollywoodLife igazat ír –, szóval már csak ezért sem rúgta fel a szerződését. Azt viszont több lapnak is tagadta, hogy a felesége neheztelne rá, amiért ilyen filmben szerepel. Más források szerint sokkal nagyobb gondja, hogy vajon nem lesz-e ez a szerep rossz hatással a karrierjére.