A Vodafone Magyarország sajtóközleményben határolódott el a TV2 csatornától az Éden Hotel április 24-i adásában látható jelenet miatt. A vállalat a közleményben azt írja, hogy elfogadhatatlannak tartja, hogy a csatorna nem nyújtott segítséget a bántalmazott nőnek, Éden Nórinak. Emiatt felfüggeszti a jelenleg futó kampányait a TV2-n, és új kampányt nem tervez. A Kreatív magazinnak Baráth Péter, a Vodafone márkakommunikációs igazgatója elmondta, hogy a jelenleg futó hirdetések le vannak kötve 2-3 hónapra előre, így azokat a bejelentés nem érinti. A tervezés alatt álló kampányokat a vállalat leállította, terveik szerint az év második felétől nem vásárolnának reklámidőt a TV2-n. 

A Vodafone Magyarország, amely a NANE (Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen) Egyesülettel karöltve, a „Vodafone a nők biztonságáért” program keretén belül tevékenyen is részt vesz a női jogok védelmezésében, nyilvánosan tiltakozik a TV2 valóságshow-ja, az Éden Hotel április 24-i adásában látható jelenetek, illetve a csatorna történtekhez való hozzáállása ellen. A vállalat elfogadhatatlannak tartja, hogy a műsor készítői nem nyújtottak azonnal segítséget a bántalmazott nőnek.

A Vodafone, mint a TV2 több százmilliós nagyságrendű hirdetője és a magyar társadalom felelős vállalati szereplője kötelességének érzi, hogy megszólaljon ebben az ügyben. A Vodafone állást foglal az erőszak minden formája ellen, és az emberi jogok védelme, valamint az ezekkel kapcsolatos európai normák betartása érdekében.

A Vodafone Magyarország vállalati etikai kódexe nem engedi meg, hogy üzleti kapcsolatot tartson fenn olyan cégekkel, akik ezen normákat nem tartják be. Ezért, mint az egyik legnagyobb magyarországi hirdető kijelenti, hogy a TV2-n új kampányt nem indít, a jelenleg tervezett kampányai előkészítését pedig felfüggeszti mindaddig, amíg a csatorna által ígért, az üggyel kapcsolatos belső vizsgálatának eredményét transzparens módon nyilvánosságra nem hozza, és világos állásfoglalásban nem garantálja, hogy a jövőben műsoraiban a női jogokat maximális tiszteletben tartja és tartatja, valamint mindent megtesz az ezzel kapcsolatos törvények és etikai normák betartása és betartatása érdekében" – áll a közleményben.

Az Éden Hotel ominózus adásában Éden Gábor bepróbálkozik Éden Nórinál, szétfeszíti a lány láait, fogdossa, miközben a játékosnő végig tiltakozik. Éden Gábor ezután szóbeli alázással igyekszik elérni a célját. Az eset után a TV2 a sajtóközleményében határozottan cáfolta, hogy erőszak történt volna, majd később elismerte, hogy hibát követtek el

A Magyar Liberális Párt feljelentette a csatornát, a NANE a Patent Egyesület, továbbá a 23 női civil szervezetből álló Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség közleményben hívta fel a csatorna figyelmét arra, kérjenek bocsánatot a bántalmazott játékosnőtől és a nézőktől. A TV2 a Tények műsorban magyarázkodott az erőszakos jelenet miatt, a csatorna belső vizsgálatot indított.