Whitney Houston lánya, Bobbi Kristina Brown július 26-án halt meg. Fél évig feküdt kómában, végül egy Atlanta melletti hospice központban hunyt el. A történetnek viszont még mindig nincs vége, a People most kombinál, hogy kinek jut abból a 20 millió dolláros (kb. 5,595 milliárd forint) örökségből, ami Brown halála után a családra száll. 

Houston még 1993-ban – halála előtt 9 évvel – írt végrendeletet, amiben Bobbi Kristina és Bobby Brown, az énekesnő exférje is szerepelt. Mivel Brownék 2007-ben elváltak, neki nem jár semmi. Bobbi Kristina Brown 21 éves korától rendelkezhetett a hatalmas vagyon felett, amit részletekben kapott kézhez. Elvileg 25 éves korában jutott volna az összeg 25 százalékához. A végrendelet alapján, ha Brown 30 éves kora előtt gyerekek és férj nélkül hal meg, a család többi tagja osztozhat a több millió dolláron. 

De pontosan kik?

Egy biztos, Bobbi Kristina Brown vőlegénye, Nick Gordon nem kap egy centet sem. Mivel törvényesen nem keltek egybe, nincs pénz. Gordon ezt nehezen viselhette. Amíg barátnője kómában feküdt, 11 ezer dollárt, azaz több mint 3 millió forintot emelt le Brown számlájáról. A pénzügyi nehézségeken felül akár még börtönbe is kerülhet. A Daily Mail információi szerint az ügyészség emberöléssel akarja megvádolni. Az ügyészség szerint köze lehetett a 22 éves lány halálához, mivel állítólag Gordon próbált drogot szerezni neki azon a napon, mikor Brownt eszméletlenül találták a kádban . Egyelőre még ködös az ügy, hivatalosan nem történt vádemelés, a család viszont 10 millió dolláros (kb. 2,8 milliárd forint) pert indított a férfi ellen, aki megverhette Brownt. Annyi biztos, hogy Nick Gordonnak nem jár semmi. 

A pénzt Whitney Houston anyja, Cissy Houston és két testvére kaphatják. Se Bobby Brown, se Bobbi Kristina Brown barátja nem jogosult a vagyonra. A People viszonylag részletes ábrája szerint Cissy Houston az ingatlanok, míg a két testvér a pénz felett dönthet.