Önnek mi jut eszébe Justin Bieberről? A régi, irritáló, oldalrafésült haja? Valamelyik szánalmas húzása, amikor nyeretlen kétévesként menő fekete gengszternek képzelte magát? Vagy amikor szimplán csak nyegléskedett-bunkóskodott? Vagy úgy egyáltalán semmi sem jut eszébe Justin Bieberről? Merthogy a számai közül max. egyet-kettőt tudna címről megnevezni, de egy részt eldúdolni egyszer sem tudna?

Furcsa hírünk van: a jelek szerint mindez változni fog.

Méghozzá azon váratlan fordulat következtében, hogy Justin Bieber vércikiből kezd átmenni menőbe. Senki nem számított erre, de alább összeszedjük, miből lehet gondolni, hogy ez a valószínűtlen átváltozás mégis a valóság. Íme 5 ok, ami arra utal, hogy Justin Bieber – leírni is fura – menő lett.

1. Roast a Comedy Centralon

Az egyik első jel arra, hogy esetleg valami változhat, a Comedy Central nevű csatorna által szervezett úgynevezett Roast. Ez egy olyan műsor, amiben kiválasztanak egy égetni való hírességet, összegyűlik pár egyéb celeb/humorista, és kicikizik a kiválasztott illetőt. Úgy természetesen, hogy az is jelen van, akit éppen a porba aláznak. Ennek a Roastnak az alanya volt korábban többek között David Hasselhoff, Pamela Anderson, Chevy Chase és Charlie Sheen is.

Na, idén év elején úgy érezték, hogy eljött az idő, hogy Justin Bieber is megkapja a magáét. Amitől a dolog kifejezetten menő lehetett volna, az az, hogy egy ilyen Roast elég plasztikusan megmutatja, hogy akiről szó van, az tud nevetni saját magán. Nyilván Justin Bieber is azért vállalta be az egészet, mert azt akarta, hogy azt gondolják róla, hogy már nem veszi önmagát olyan nevetségesen komolyan, mint korábban, hogy a közönség végre ne rajta, hanem vele nevessen.

Az ötlet egész jó volt, a megvalósítást viszont agyonvágta az, hogy egyrészt Bieber láthatóan sokat feszengett a válogatottan durva, de nem túl vicces poénokon, másrészt mindenki számára nyilvánvaló volt, hogy Bieber mit akar elérni ezzel az egésszel. És a baj pont ez volt eddig is: folyton valaki akart lenni (általában keménycsávó), de sose jött össze. Hát sajnos ezúttal sem jött össze, amit akart, de most már legalább a cél jó volt.

2. Where Are Ü Now

Még az akkor éppen a toppon lévő Lady Gagától is irritáló volt 2011-ben, hogy a You and I című szám címét minden ok vagy értelem nélkül úgy írta, hogy „Yoü and I”. Erre Justin Bieber idén tavasszal bejelenti, hogy az új dalának a címe „Where Are Ü Now”? Úgy tűnt, egy újabb szánalmas húzás a sok közül – de az mindenképpen meglepő volt, hogy Bieber igazából két jelenleg übermenő producer, Diplo és Skrillex számában énekel. (Az ő közös művésznevük az, hogy Jack Ü – aki szerint ez nem irritáló, attól elnézést kérünk.)

Ennél csak az volt sokkolóbb, amikor kiderült, hogy ez a Where Are Ü Now nem is rossz (feltéve, hogy az ember nincs beoltva ez ellen a stílus ellen), a klipje meg kifejezetten zseniális, kapott is most egy díjat a VMA-kiosztón a legjobb effektekre. Hiába az indokolatlan „Ü”-zés, ez a hivatalosan április 21-én bemutatott dal volt az első olyan megmozdulás Justin Bieber részéről, életének huszonkettedik és karrierjének hetedik évében, amit utálni is nehéz volt, kiröhögni meg lehetetlen.

3. What Do You Mean?-kampány

Rendben, volt egy darab tűrhető száma Justin Biebernek végtelen számú szar dal után. Ki bízik abban, hogy ezek után a következő is jó lehet? Hát Justin Bieber megmutatta, hogy celebhaverjai pl. bíznak benne. A What Do You Mean? című slágert úgy harangozta be, hogy az Instagramon celebek számoltak vissza vissza a dal megjelenéséig egy hónnapal azelőttől az augusztus végi premierig.

A photo posted by Justin Bieber (@justinbieber) on

Persze a Biebert pusziért promózó celebek listája egy csomó olyan nevet tartalmaz, akiktől nem jelent sok minden egy ilyen akció, azért ott voltak közben páran, akiktől viszont tényleg meglepő, hogy bevállalják, hogy az addig csak cikizett Justin Bieberhez bármi közük legyen. Többek között Ed Sheeran énekesre, John Leguizamo színész-humoristára, Chris Martinra és Steven Tylerre, a Coldplay és az Aerosmith frontembereire, vagy éppen Ashton Kutcherre és Britney Spearsre gondolunk. Ez azért egy elég menő névsor, nem?

4. VMA

Amikor Justin Bieber legutóbb elment egy díjátadóra, a közönség – nem túl meglepő módon – kifütyülte. Abból is elég jól látszik, hogy valami kezd megváltozni, hogy ezúttal az MTV csúcsrendezvényén azonban pozitív volt a közönség reakciója. Ezen bizonyára ön is megrökönyödött, nem csoda, hogy Justin Bieber egyenesen elsírta magát a meghatottságtól.

5. What Do You Mean?

Persze ez az egész dugába dőlhetett volna, ha ez a What Do You Mean? című, a következő Bieber-albumot beharangozó sláger ugyanolyan kínosan béna, mint az eddigiek. De nem az.

Ön mit gondol jelenleg Bieberről?

Természetesen senki nem gondolja, hogy ez a dal lenne az új Bohemian Rhapsody, de Justin Biebertől egy ilyen nyugis, hallgatható, szimpatikus szám most így a nyár végére pont jólesik.

Annyira jól méghozzá, hogy a múlt héten a What Do You Mean? első lett a hivatalos brit slágerlistán, ahol Bieber utoljára 2012-ben volt a csúcs közelében, de annyira még sosem volt népszerű, hogy a dala a legelső helyre kerüljön.

És most, több mint hat évvel azután, hogy legelső kislmeze megjelent, összejött neki. Justin Biebert most már komolyan veszi a többség – a brit közönség legalábbis.

Hát ön?