Emlékeztetőül

White holttestére hétfőn, Los Angeles-i otthonában, gyógyszerek és egy búcsúlevél mellett talált rá két barátja. Az üzenetben említi Carreyt, de ennél többet egyelőre nem hoztak nyilvánosságra.

Azt írja a Daily Mail, hogy Jim Carrey nemrég öngyilkosságot elkövetett exbarátnője, Cathriona White szcientológus volt, halála előtt pedig a „vallás” egyik intenzív kurzusától remélt segítséget, az intenzív túlélőtanfolyamtól. Az ír sminkes a szcientológia hollywoodban található, Celebrity Center nevű fiókintézményét látogatta rendszeresen.

Az értesülés Tony Ortegától származik, aki szakértő újságírónak mondható a témában, hiszen húsz éve foglalkozik vele. „Megkeresett a szcientológusok azon csoportja, akik gyakran tájékoztatnak, mi folyik a berkeikben. Felhívtak, és azt mondták, Cathriona White szcientológus volt, és őszintén megdöbbentette őket a halálhíre. Azt mondták, nagyon jól ismerték.”

White azt is megtudta, hogy a nő négy-öt évvel ezelőtt keveredett közéjük, Beck baráti körén keresztül (a zenészről régóta tudni lehet, hogy szcientológus). Arra biztatták, hogy Írországból települjön át az Egyesült Államokba, és kezdje el a képzést (ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy MLM-szerű tanfolyamokat végezzen el marha drágán).

2012-ben aztán megismerkedett Jim Carrey-vel, aki viszont évek óta gúnyolódik az „egyházon”, úgyhogy kapcsolatuk mindenkit meglepett. Hol együtt voltak, hol nem, és amikor hosszú idő után összejöttek az elnyomó személynek minősített színésszel, egyik közeli barátja aggodalmát fejezte ki a csoport felé. (A szcientológusok nem tarthatnak fenn kapcsolatot nem-szcientológusokkal, szóval az illető gyakorlatilag felnyomta őt a többieknek.)

Aztán abban maradtak, hogy a nő érzelmileg felkészült arra, hogy vele járjon, mert nemrég végzett el egy megtisztító kurzust (ez a gyakorlatban ész nélküli szaunázást és vitaminevést jelent), és egyébként is dolgozik a céljain

Csakhogy az utóbbi néhány hónapban a barátai mégis úgy értékelték, hogy „megrekedni látszott a szintjén és nem volt biztos abban, hogy halad, vagy sem.”

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy  06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt, online segítséget itt kaphat. Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.