A nagy gazdálkodós reality-nek beharangozott és a Való világtól tisztességesen elhatárolódni akaró Farm eddig a vegytiszta alpáriság alfája és omegája. A műsor első hetében úgy éltek a lakók, mintha nem lenne holnap: volt csirkevágás, DIY fésűkészítés, házibarkács konditerem-alapítás. Épp csak arról feledkeztek meg, hogy gazdálkodni kellene. Bezzeg a kanolás, na, az aztán nagyon ment.

A múltidézés és bezzegrégenezés miatt azért megnéztük, hogy a magyar reality-k világában milyen ős-suttyóságok történtek, hogy mégis korrektül el tudjuk helyezni a Farmot, mint trash reality-t.

Nem VV Iza és Krisztián csulapárbaja volt az első

De még mennyire, hogy nem. Megvan még a Bár című reality? Tiger, Napsugár? Nem mond semmit? Nagy hiba, mert a Bár volt a Viasat3 egyik nagy dobása. 2000-ben indult, két évadot élt meg. A második szezon eleje egyből egy cigányozással indult, ami köpködésbe torkolt. Egész pontosan így történt:

Zöld Zsófia a nap egyik pillanatában Jakab Ivánnak azt mondta, menjen vissza a Gangeszbe fürdeni. Ez Jakabnak nem tetszett, ezért először némi veszekedés és felháborodás után leköpte játékostársát, majd az arcába locsolta a maradék kóláját.

Ehhez képest VV Izáék köpködése már-már semmiség. 

Beköltözős reality-k között is van különbség

Ne felejtsük el, hogy a Való világ és a hasonló valóságshow-k inkább este 9 óra magasságában mentek, amelyek esetében így elfogadhatóak az említett példák. A Farm ezzel ellentétben 12-es karikával este 7-kor megy adásba, és csak a műsor leírása szerint gazdálkodós reality, a látottak alapján inkább trash reality.

Szintén sokkoló volt az a jelenet, amikor VV Teo vöröslő fejjel és majdnem elpattanó erekkel fenyítette be VV Vikit.

Az is igaz, hogy VV Aurélió helikopterezett egyet, de a villa már csak ilyen, Dennisből is kihozta a hősszerelmest. Egyik sem egy csirkevágáson való végtelen fröcsögés, de nem is napnyugta előtt kerültek képernyőre.

Válogatott ocsmányságokban sosem volt hiány, a magyar trash reality mindig hozta a formáját.

  • Éden Levi belepürézett a bőröndjébe, majd beleült.
  • VV Maci megujjazta VV Fanni hónalját.

BB Évi és Renátó szexelését, vagy VV Izáék, Dennisék és Aranypart Ádám dugását pedig még meg sem említettük. De ezek mind klasszikus valóságshow-k, nem olyan tanyasi reality-k, ahol gazdálkodni kell(ene). Bezzeg a Farm. A Farmon adva van a friss levegő, lefoglalhatják magukat a játékosok, lehet állatokat gondozni, gereblyézni, ásni, kapálni. Erre a műsor három legfontosabb eleme – az eddigi tapasztalatok szerint – a bulizás, a már említett kurvaanyázás és a pucér fürdőzés.

Megkerestük a Való világ 6 nyertesét, Auréliót, hogy mondjon véleményta Farmról, mint reality-t megjárt ember:

Én úgy nézem a Farmot, hogy már voltam két valóságshow-ban, és azt figyelem, hogy miként élik meg a játékosok ezt a dolgot. Hát nagyon kemény. Én lehet nem bírtam volna tovább egy hétnél. Inkább eszek skorpiót, minthogy megcsöcsörésszek egy tehenet.

De nem csak a háztáji munkánál vérzett volna el:

Megláttam hogy fürdenek abban a kádban, vagy felmosóban... hát én nem tudom hogy férnék el a szerszámommal.

Végül a szereplők lélektanával zárta:

Próbálok abba belegondolni, hogy miken mehetnek keresztül, hogy egy felnőtt nőnek milyen nehéz lehet elviselni egy alkoholista, sittes faszszopót. 

Ön mit gondol A Farmról?