Valahogy az az érzése az embernek, hogy Kardashianéknál nincs cikibb család a Földön, mégis mindenhol ott vannak. De akkor hogy lehet ez?! Amellett, hogy a legtöbben inkább kitörölnék a Kardashian-klánt az internetről, milliók követik őket. Mit milliók, tízmilliók, napról napra többen. Szépen fokozatosan elérték, hogy a légnívósabb eseményekre is meghívják őket. Sőt, már-már a szervezőknek megtiszteltetés, ha Mrs. West hajlandó megjelenni. Az meg csak a ráadás, ha Kanye West is mellette sétál

De valóban így volna? Mit tettek le az asztalra, hogy tömegek rajonganak értük, tekintenek akár az egyik Jennerre vagy Kardashianra példaképként.

Azért alakulhatott így, mert a semmiből lettek piszok gazdagok, vagy a szépségük lenne az oka? Ne adja Isten a tehetségük? Próbáljuk keresni a választ, csak baromi nehéz. Az, hogy Kim Kardashiannak szép nagy kerek feneke van, amit szívesen mutogat még nem lehet indok arra, hogy lányok és fiúk milliói nézzenek fel rá. Kardashianékat képtelenség megkerülni, kínosan ügyelnek arra, hogy tele legyen az életükkel a sajtó, minden családtagnak külön applikációja van, gyakorlatilag mindenből brandet építettek. Kim Kardashian márpedig nemcsak úgy lógatja a lábát, hanem stílustanácsokat, sminktippeket ad, mondjuk ki, 

az életre nevel.
 

Különben hogy tudnánk olyan tuti trükköket, hogy az estélyit teafilterekbe kell áztatni? Sehogy. Persze nem azonnal ismerjük meg a lépéseket, az alkalmazást szépen meg lehet vásárolni, akkor majd minden kiderül, addig lehet izgulni. 

A szexvideótól Cannes-ig

Azt már nem egyszer felemlegettük, hogy Kim Kardashian hogyan nőtte túl Paris Hiltont, hogy lett egyszerű táskahordozóból milliárdos divat-, szex-, és stílusikon. Ehhez az sem ártott, hogy teljesen véletlenül kiszivárogjon a Ray J-vel közös szexvideója, amit 2003-ban állítólag anyuka, azaz Kris Jenner tett pénzzé, mondván, hogy nincs könnyebb és vidámabb módja a hírnévnek, mint egy ártatlan házipornó. Hogy még kerekebb legyen a családtörténet, a 18 éves, egyben legfiatalabbik Kardashian, Kylie Jenner is gyárthatott egy hasonló filmet az exével, Tygával. Pedig Jenner útját már ügyesen kitaposták a nővérei, ezt a lépést akár ki is hagyhatta volna. 

A videón túl sem kell félteni Kardashianékat, nincs az a ruha, ami ne arról ordítana rajtuk, hogy van itt mit nézni, és még csak nagyítóval sem kell keresni a részleteket. Ha pedig ez nem volna elég, akkor majd Mrs. West hobbiból fotózza le magát meztelenül. Ez persze sokakat zavar. Megnézi a pucér nőt, de utána fel is teszi a kérdést, hogy erre ugyan mi szükség volt. 

Inkább nyeljen le egy kamerát, akkor tán olyat láthatunk, amit eddig nem.
 

Az előbbi konkrét javaslatot Bette Midler tette, pontosan ekkor derült ki, hogy Kim Kardashian abszolút híján van a humorérzéknek. De sem őt, sem a híresen arrogáns Kanye Westet, sem a többieket nem lehet kizökkenteni. Mindent folytatnak úgy, mint eddig. És látszólag megvan ennek az eredménye. Ahhoz képest, hogy távolról kiröhögjük mindegyiküket, az amerikai Vogue főszerkesztője, Anna Wintour jó ismerőse a családnak (bár!), az ausztráliai kiadvány egyik szerkesztője öltözteti Kim Kardashiant, és idén először Cannes-ban is ott lehettek, ami eddig még Kardashian-mentes övezetnek számított. De csak eddig. Innen már tényleg csak egy ugrás volna, hogy Kanye West elnök legyen?! Továbbra is homályos, mi az oka, hogy milliók tekintik példaképnek a családot.

Azt is tudjuk, ha Kardashian csíkra pisil

Azt talán egyszerűbb megérteni, miért nőhetett ekkorára a birodalmuk, hogyan képesek ennyi pénzt termelni. Hogy számszerűsítsük az összeget, a Forbes 2015-ös adatai szerint Kim Kardashian West szerény 52,5 millió dollárt keresett az évben, megduplázva ezzel a 2014-es bevételeit. Az a pofonegyszerű titkuk, hogy mindent megmutatnak, azt pedig nem kell magyarázni, hogy a valóságshow-k mennyire népszerűek, a nem nézem, de tudom, tegnap mi történt-elv alapján működnek. A Kardashianok pedig igazi úttörőnek számítottak a piacon, a sikeres koncepciót nem adták fel, a KUWTK (Keeping Up with the Kardashians) már a 12. évadnál tart, és tesznek rá, hogy az IMDb-n 2,8-es értékelésnél tartanak.

Mit számít ez, ha Kim Kardashian meg több mint 70 millió követőnél Instagramon?! 

Pontosan így fordulhat elő, hogy nemcsak azzal vagyunk tökéletesen tisztában, hogy Westék két éve házasodtak össze Olaszországban, hanem azzal is, hogy Kim Kardashian nem terhes a harmadik gyerekével. És ezt nem a hasméret alapján találtuk ki, láttuk ám a negatív terhességi tesztet. Mondhatná, hogy a rámenős bulvársajtó üldözi szerencsétlen családot, de nem. Megoldják a tájékoztatást maguktól is. Amíg a legtöbb híresség kínosan ügyel a magánéletére, addig a Kardashianok boldogan teregetnek ki bármit. Példakép? Kinek mi. 

Kardashiannak lenni menő, Jennernek már nem

És másnak sem. Azt nem tudjuk, hogy ön lenne-e Kardashian, talán majd a szavazásból kiderül, mindenesetre az biztos, hogy Kris Jenner nagyon is felvenné A vezetéknevet. Most, hogy Bruce Jenner már nem Bruce, hanem Caitlyn, és elvált a nejétől, Kris Jenner alaposan fontolgatja a névváltoztatást. Azonnal felmerül a kérdés, hogy miért nem a logikus opciót választja, azaz a leánykori nevét. Jenner alaposan megindokolta: 

Mert az nem hangzik jól.

Kardashiannak lenni jó buli és jó üzlet. Utóbbit támasztja alá, Blac Chyna ambíciója is, miszerint hamarosan felveszi vőlegénye nevét. Persze rögtön felkaphatta a fejét, hogy ki ez a Chyna. Röviden (itt hosszan) Rob Kardashian terhes menyasszonya, aki láthatóan szeretne minél közelebb ülni a tűzhöz. Nem elég, hogy Jennerhez hasonlóan Kardashiant csinál magából, de nevét bejegyezteti márkanévként, hogy aztán jusson neki is valamennyi abból az évi 52,5 millió dollárból. Akkor ő lenne a példakép? Jó lenne már kideríteni. 

Most akkor a Kardashianok jó példaképek?