A playlist, ami segít eligazodni Taylor Swift szerelmi életében, ráadásul lehet rá sírni, szakítani. Ha rajtunk múlik, összejönni is. Swift egyik nap még Calvin Harris barátnője volt, aztán Tom Hiddlestonnal csókolózott. Olyan nehéz követni, az az egy szerencse, hogy Taylor Swift az összes nagy szerelméről írt egy számot. Harrisé még várat magára.      

Picture to Burn

szemét: Jordan Alford, gimis szerelem

Alford nem vitte el a pick upjával, megcsalta a mostani feleségével. Swift annyira kivolt, hogy azt terjesztette a srácról, hogy meleg.

I hate that stupid old pick-up truck you never let me drive/You're a redneck heartbreak who's really bad at lying.   

Teardropes on my guitar

szemét: Drew Hardwick, aki igazából nem is szemét, nem tudta, hogy Swift odavan érte.

Hardwick a tipikus crush. Semmi sem volt köztük, Swift csendben szerette, mindenkivel előfordult ilyesmi. A különbség annyi, hogy az énekesnő dalt írt a crush-hoz, és hazavitt egy rakás pénzt. (2015 végén Hardwicket és a feleségét letartóztatták kiskorúak molesztálásáért. 

Drew looks at me, I fake a smile so he won't see.

Hey Stephen

szemét: Stephen Barker Liles, még egy crush

Hasonlóan plátói kapcsolat. Liles a Love and Theft énekese, Swiftnek a 2008-as turnéja alatt tetszett. 

Hey Stephen, I could give you 50 reasons/Why I should be the one you choose. 

Forever and Always

szemét: Joe Jonas

Jonas volt Swift első celeb szerelme, és a Forever and Always az első hivatalos szám, amit egy exfiújának írt. Állítólag egy 25 másodperces telefonhívás alkalmával szakítottak. 

Was I out of line?/Did I say something way too honest, made you run and hide.

Better than revenge

szemét: Joe Jonas

Még mindig. A 2008-as szakításuk után Joe Jonas szinte azonnal leváltotta egy színésznőre. 

She's not a saint and she's not what you think/She's an actress, whoa.

Dear John

szemét: John Mayer

John Mayer még Katy Perry előtt randizgatott egy ideig a nála 12 évvel fiatalabb Swifttel. Az énekesnő akkor 19 éves volt. 2012-ben Mayer úgy nyilatkozott a Rolling Stone-nak, hogy ezt igazán nem érdemelte meg. 

Dear John, I see it all now that you're gone/Don't you think I was too young to be messed with?

Back to December

szemét: Taylor Lautner

A pár a Valentin nap c. film forgatásán ismerkedett össze, pár hónapig voltak együtt. Swift annyit tudott megénekelni, hogy hiányzik neki Lautner napbarnított bőre. 

I miss your tan skin, your sweet smile, so good to me, so right/And how you held me in your arms that September night.

We are never ever getting back together

szemét: Jake Gyllenhaal

Na, állítólag Gyllenhaal tényleg nem volt egy úriember. 2010-ben randizgattak, ha minden igaz, a színész egy magéngépes randit is szervezett, aztán lelépett.  

I'm really gonna miss you picking fights/And me falling for it, screaming that I'm right.

Starlight

szemét: Conor Kennedy

A fiatal Kennedy 2010-ben, 19 éves korában járt Taylor Swifttel. A kapcsolat olyan komolyan indult, hogy az énekesnő egy házat is vett a Kennedy-birtok közelében Massachusettben. Hivatalosan sose ismerte el, hogy bármelyik dala Conor Kennedyhez szólna, de a Starlight Ethel és Robert F. Kennedy szerelmét dolgozza fel, úgyhogy lehet némi köze az unokához is. 

I met Bobby on the boardwalk, summer of '45/Picked me up late one night at the window/We were 17 and crazy, running wild, wild.

Style

szemét: Harry Styles

A kapcsolat alig tartott egy hónapig, egy 2014-es interjúban Swift ráadásul úgy fogalmazott, hogy egyszerűen csak szétmentek, mégcsak nem is sajnálja. 

'Cause you got that James Dean daydream look in your eye/And I got that red lip classic thing that you like/And when we go crashing down, we come back every time/'Cause we never go out of style

(Forrás: Rolling Stone)