A Való világ már a nyolcadik szériánál tart, vagyis mindenki hozzászokhatott már, hogy válogatott, csökkentett agyi kapacitással bíró és erősen exhibicionista embereket lehet kukkolni a tévében minden nap. 

A legtöbb hazai valóságshow-t végignéztem már, részben saját akaratomból, részben azért, mert ez a munkám, ennek köszönhetően pedig nagyon kevés olyan dolog van, ami képes túllépni az ingerküszöböm.

A VV8 kísérőműsora, a Belevalóvilág viszont utóbbiak közé tartozik.

Ezt a félórás élő adást felváltva vezeti a Való világ 6 nyertese, Aurelio, illetve a Győzike néven elhíresült Gáspár Győző, akinek a kedd esti ingerküszöb-átlépést köszönhetem. Pont olyan volt, mint amikor az ember végignéz egy tömegkatasztrófát, és közben képtelen becsukni a száját.

Bár a tévét ott sikerült kikapcsolnom, amikor Gáspár meghívott vendége, a VV7-ből ismert Dennis elkezdett farokverést imitálni, nem ez volt a legfájdalmasabb pontja az adásnak.

Gáspár Győző már a vasárnapi adásban sem gondolta végig, hogy mit beszél, amikor a villából kiszavazott Zsófit percekig csak arról tudta faggatni, hogy ugyan miért nem zuhanyzott meztelenül, bezzeg ha levetkőzött volna, tuti benntartják a nézők.

A kedd esti adásban viszont már egyértelműen túltolta a dolgokat, először akkor, amikor felkonferált két videót. Az egyiken Evelin és Lóri takaró alatti ujjazását, a másikon a legújabb beköltöző, Zseraldin zuhanyzását lehetett végignézni. Nem magyarázom, miért volt erős a felkonf, elég megnézni ezt a két részletetet:

VV Dennis miután befejezte a póló alatti farokverés-imitálást, Gáspár Győzőnek kifejtette, hogy mi a probléma a jelenlegi villalakókkal:

Nem látják meg kellően azt egy nőnek a  szemébe, hogy ő most aktuális-e szexuális kapcsolatra, vagy nem.

Gáspár Győző erre azonnal visszakérdezett:

Ha te most bemennél, melyiket roncsolnád szét?

– utalt itt kérdésében a villában élő nőkre Gáspár Győző, aki azt is megkérdezte, Dennis kit, hogyan és hol rendezne le:

Hogy aláznád, hogy rendeznéd le a Dinát?

A válaszok a kérdésekre teljesen lényegtelenek, és tisztában vagyok azzal is, hogy ez egy 18-as karikával futó műsor, de ettől függetlenül abban már nem vagyok száz százalékig biztos, hogy átgondolt és jó döntés volt egy élő adás műsorvezetőjének megtenni egy olyan embert, aki képtelen végiggondolni a dolgokat, mielőtt kinyitná a száját, és aki tovább népszerűsíti azt a nézetet, hogy a nők használati tárgyak.

Az ügyben megkerestük az RTL Magyarország marketingkommunikációs osztályát, akik a következőt nyilatkozták:

Mi magunk is megrökönyödtünk, hogy ilyen kifejezések elhangozhattak adásban. Éppen ezért rögtön az adás után döntöttünk arról, hogy Győzőnek kötelezően részt kell vennie egy továbbképzésen, hogy még egyszer ilyen sértő és az RTL Magyarország nézeteivel ellentétes kifejezések ne hangozhassanak el adásban.