Ahogy azt megírtuk, Tom Cruise volt felesége lassan kiteregetheti a szennyest. Hogy miért csak most? Mert állítólag van egy szerződés, amit a váláskor írattak vele alá, és ami szerint 5 évig nem mondhat semmi sértőt Tom Cruise-ról, hivatalosan nem lehet pasija, és még ki tudja mik szerepelnek még azon a bizonyos tiltólistán. A hallgatásért cserébe 4.8 millió dollár gyerektartást, valamint további 5 milliót kapott.

Miről tudhat Katie Holmes?

A válás körül kell keresni a válaszokat. 2012. június 29-én derült ki, hogy elválnak, amit augusztus végére hitelesítettek is. Egyből megindultak a találgatások, hogy vajon mi lehetett az oka annak, hogy ez az egykor boldog pár szétmegy. Mivel Tom Criuse 24 évesen csatlakozott a szervezethez, életét nagyban meghatározza a szcientológia, ezért nagy valószínűséggel ez lesz az oka mindennek. Katie Holmesnak elege lett L. Ron Hubbard egyházából, de miért pont akkor döntött úgy, hogy kihátrál, amikor már több éve benne volt?

A szcientológiával kapcsolatban több könyv is megjelent, melyeket az egyháztól megszökött emberek írtak. Továbbá egy elég részletes cikk is van Tom Cruise-ék válásáról, annak előzményeiről. Ezekből tudjuk, hogy a szcientológia egyház egyik alapszabálya, ha kilépsz, akkor a még hívő rokonoknak, szülőknek, gyerekeknek egyaránt meg kell szakítaniuk veled a kapcsolatot. Ettől félt annyira Katie Holmes, mert lányuk pont abba a korba lépett, amikor megkezdődhetett volna a szcientológia szerinti taníttatása, ahonnan már nincs visszaút. Nagy valószínűség szerint ezért hagyta ott az egyházat és vált el férjétől. Az említett szabály viszont magyarázat arra, hogy Tom Cruise miért  látja olyan ritkán lányát.

Laikusként a puszta válás még nem elegendő indok arra, hogy titoktartási szerződést írassanak alá Katie Holmesszal, de az egyház ebbe is beleavatkozott. Nem is egyedi esetről van szó.

Amikor 2004-ben az egyház keresett neki feleséget, (ezt 2013-ban is megismételték) még úgy nézett ki, hogy a lecastingolt híres színésznők (Sofia Vergara, Scarlet Johannson) helyett a 25 éves Nazanin Boniadi lesz a kiválasztott Cruise számára.  A találkozó előtt teljesen át akarták alakítani a fiatal nőt, megtiltották neki, hogy fogszabályzót hordjon, vagy hogy vörös csíkok legyenek a hajában, és a pasijával is szakítania kellett,  miközben azt se tudta, hogy kivel akarják összehozni. Mindezekért cserébe drága holmikat kapott.  

A szcientológusok több randit is leszerveztek, melyek során titoktartási szerződést írattak alá Boniadival. Nem mellékes információ, hogy hiteles források szerint ezekből a megállapodásokból az érintett fél nem kapott egyetlen példányt sem, és a szervezetben vakon bízva nagyjából azt se tudta, hogy miket ír alá. A viszonyból végül nem lett házasság. Sőt! Az egész kapcsolat kimaradt a bulvárhírekből, ám végül a Férjek gyöngye című sorozatból ismert színésznő,  Leah Remini (volt szcientológus) könyvéből ez, és még sok más is kiderült. Aztán jött Katie Holmes.

A háttérben intézkedő szcientológusok munkájából látszik, hogy mennyire beleavatkoznak Tom Cruise magánéletébe. Mivel volt egy olyan időszak, hogy a színészpár Los Angeles-i háza egyfajta főhadiszállásként üzemelt, ezért biztos volt néhány olyan dolog, amit Katie Holmes is láthatott vagy hallhatott. (Például csak az OT III szintet elért szcientológusok olvashatják el az egyház atyjának, L. Ron Hubbardnak eredeti írásait, amiben ki tudja még mik lehetnek Xenun és a thetánokon kívül.) Feltételezhetően Katie Holmes minden eddigi, szcientológiától elszakadt embernél többet tudhat erről a szervezetről. Bizonyos szempontból érthető, hogy miért kell titokban tartani dolgokat, hisz lehet, hogy a hű tagok is kitérnének a hitükből, ha kiderülne az igazság.

De a válási szerződés azon része, hogy Katie Holmes hivatalosan nem járhat senkivel, talán még érdekesebb.

Az elmúlt közel 5 évben legtöbbször csak a lányával, a szüleivel vagy egyedül mutatkozott. Egyedül tankolt, egyedül megy a lányáért, ha vége volt az iskolának vagy épp egy táncórának. Sehol egy férfi.

Mégis elterjedt a pletyka, hogy Jamie Foxx-szal jár. 2016. júniusában a színész egyik közeli barátnője mondta el, hogy jól megvannak Katie Holmesszal. De ezt még egyik fél sem erősítette meg, pedig korábban egy eljegyzési gyűrűt is láttak a színésznő ujján. Foxx egy tévéműsorban később azt nyilatkozta, hogy nincs szó semmilyen eljegyzésről, se gyerekvállalásról. Korábban úgy beszélt az egészről, hogy az egész csak pletyka, aminek nincs semmi alapja, hisz egy animációs filmen dolgoznak együtt, ennyi. Ezzel szemben több forrás is alátámasztja, hogy titokban találkozgatnak. A kérdés, hogy miért titokban? Állítólag mindez Suri Cruise miatt van, ő nem láthatja, hogy az anyja más férfival van együtt.

De ennek igazából semmi értelme, mert míg Katie Holmes remete életet él, addig Tom Cruise vígan flörtölhet.