A korábbi hírek szerint az FBI is nyomozni kezdett, miután kiderült, hogy szeptember 14-én Angelina Joliék Franciaországból Los Angelesbe utaztak egy privát repülőgépen, ahol Brad Pitt állítólag túl sokat ivott, majd üvöltözött és erőszakoskodott gyerekeivel.

Az ügyben először a Los Angeles-i rendőrség indított nyomozást, majd kiderült, hogy mivel az eset nem konkrétan Los Angelesben, hanem egy repülőn, a levegőben történt, az ügyet átvette az FBI.

A TMZ viszont most azt írja, hogy az FBI soha nem indított nyomozást ebben az ügyben, ami alapesetben nem is tartozott volna a hatáskörébe. A TMZ forrása ugyanakkor hozzátette, hogy még mindig folyik az adatgyűjtés, de azt legkevésbé sem nevezné nyomozásnak.

Korábban Jolie ezzel kapcsolatban egyébként azt nyilatkozta, hogy nem kíván együttműködni az FBI-jal, mert szerinte nem kellene büntetőeljárást indítani azért, ami a magángépükön történt férje és a 15 éves Maddox között.

Jolie szeptember 19-én adta be a válókeresetet, azóta sikerült megállapodni a gyerekek felügyeleti és látogatási jogában. Az átmeneti (egyelőre három hónapig tartó) megállapodás szerint a színésznő a gyerekek teljes fizikai felügyeletét megkapta, nála fognak élni a gyerekek. Pitt láthatási jogot kapott, de ezeket a látogatásokat terapeuta felügyeli. Azóta egyébként egyszer már találkozhatott is a gyerekekkel.