Nem az idei X-faktorban megismert Balogh Eszter az egyetlen olyan tehetségkutatós, aki körül valami hiszti vagy dráma történt a műsorban.

A drámázás nyilván alapvető része az összes tehetségkutatónak vagy reality-nek, csak az idei X-faktorban volt már három ilyen is:

Ha dráma nem is, de hiszti volt már a Megasztár első szériájában is, méghozzá végig. A végül második helyen végzett Oláh Ibolya ugyanis kicsit olyan karaktere volt a műsornak, mint a most kizárt Petics, dacos volt és nem mindig csinálta azt, amit elvártak tőle.

Drámát, de legalábbis drámai pillanatokat meg a Csillag születikben produkált Tabáni István, aki a saját produkcióján bőgte el magát.

Külföldön már sokkal erősebb a mezőny, ott a tehetségkutatók minden évadára jut legalább egy drámai helyzet.

Idén tavasszal például az ausztrál Voice-ban még az első meghallgatásnál éneklés közben esett össze az egyik énekes, közvetlenül azután, hogy az egyik zsűritag megfordította neki a székét. Szegény valószínűleg a sokktól és a nagy izgalomtól ájult el. A videót ide kattintva nézheti meg.

Szintén idei sztori, viszont már a briteknél esett meg az X-faktorban, hogy az egyik énekes duettpartnere percekkel az adás előtt eltűnt. A nézők szerint mivel az egész élő adásban futott, csak egy megrendezett dráma volt, hogy ezzel is fokozzák a hangulatot a szerkesztők.

De úgy tűnik, az X Factor már csak ilyen, legalábbis a briteknél biztos. Idén szeptemberben egy énekesnő a producerek tiltása ellenére berontott a stúdióba a zsűritagok elé, de úgy, hogy közben négy másik lányt hallgattaok volna meg épp. A lány kijelentette, hogy márpedig ő énekelni akar, ha engedik neki, ha nem.

Végül a nézők itt is azt sejtették, hogy az egészet csak megrendezték, mivel a lány be volt mikrofonozva, márpedig miért lett volna rajta mikrofon, ha csak beszökött a mentorok elé?

Összeesküvéselméletek persze mindig születnek, és a nézők általában szeretik azt hangoztatni, hogy minden meg van rendezve, és semmilyen dráma nem alakulhat ki magától egyetlen egy tehetségkutatóban sem.

Annyi biztos, hogy az itthoni X-faktor új szériája ahhoz képest, hogy csak most indult, valóban elég drámadús volt eddig, de azt, hogy ezek megrendezettek voltak-e, vagy sem, azt mindenki döntse el maga.