Kár, hogy nem fogadtunk tényleg nagyobb összegben arra, hogy a Feleségek luxuskivitelben következő epizódja egy óriási összeborulással kezdődik, merthogy pont így lett. A sorozat két, egymást a legjobban rühellő szereplője szinkronban bánta meg, hogy olyan csúnyán viselkedtek egymással, persze, ehhez a címben jelzett sötét fordulat is szükségeltetett.

Szóval, ha lemaradtak, vagy valami felülírta az emlékeiket: színművésznő Babett és lakberendező Vivien egymásnak ugrottak egy luxusétteremben, mert kölcsönösen úgy vélték, hogy a másik semmit sem csinál, majd Vivien kiviharzott. Boglárka, mindannyiuk vendéglátója ennek őszintén megörült, arra kérve Babettet, hogy inkább az éttermen kívül óbégassanak, ha megoldható, a többiek pedig kórusban követelték, hogy ő a bölcsebb, legyen belátással, és a többi. A viaskodó felek eztán visszaültek a közös asztalhoz, ahol Boglárka szeme továbbra is ölni készült, viszont kiderült,

  • hogy Babett komoly szerepet kapott egy filmben, ám még a forgatás előtt nem sokkal teherbe esett. A produkció nem akarta megvárni, így a szereptől elesett - viszont az ikerterhességet nem hordhatta ki.
  • Illetve, hogy Vivien hiába atletizált 10 éves korától, nyolc évig napi három edzéssel, a pekingi olimpiára való felkészülés közben egy izomszakadás véget vetett a pályafutásának.

Mindezek valóban megrázó emberi történetek, ugyanakkor a jelenet tényleg nehezen ad magyarázatot arra a kérdésre, hogy ettől hirtelen miért is kezdték el egymást nagyra tartani, ölelkezés közben azt suttogva egymásnak,  

ne haragudj, én is szeretlek.

Leszámítva persze azt a lehetőséget, hogy igazából eddig sem egymással volt bajuk, hanem olyan a lelki alkatuk, hogy csak más, tragikus veszteségeket átélt emberekkel barátkoznak könnyedén. Mindenesetre mostantól örök barátnők.

A luxusvacsorával zárt luxusnap után Boglárka Bodrumba, alighanem a hozzáférhető legluxusabb környékre vitte barátnőit, akikkel olykor kölcsönösen kibeszélik egymást. Ekkor adódtak a további furcsa fejlemények, először Rubint Rékával - akinek férje tíz percenként küldött neki sms-eket, az 

anyácska, nagyon hiányzol; bármit megadnék ha itt lennél; a végét járom nélküled

-témakörökben. Az is kiderült, hogy valamit óránként csinál, szerencsére ennek részleteibe Rubint már nem is avatta be a többieket, mert elképzelni sem merjük. Viszont ennek a kitartó nyomasztásnak okán Rubint a nap végén össze is csomagol, és hazamegy Törökországból, mert Schobert Norbert nagyon hiányzik neki, és a férfi egyébként is megígérte, hogy elviszi a kedvenc halászcsárdájukba. (Persze valahol érthető ez is, én például bizonyosan megháborodnék, ha ezekkel a személyekkel hosszabban kéne időznöm egy jachton.) A többiek szerint egy férfi nem lehet ennyire életképtelen.

Rita tragédiáját már tegnap feldolgoztuk, Dalma karaktere pedig továbbra is 1:1 arányú keveréke a bántó semmilyenségnek, és az indokolatlan kekeckedésnek - úgyhogy jónő Boglárka maradt csak, aki viszont folyamatosan ki van bukva vendégei viselkedésén, és nem ok nélkül. Indoklása nagyjából összefoglalható azzal, hogy ezek a nők eljönnek orrhontól, nincsenek itt a férjeik, és úgy viselkednek, mint egy tyúkudvar.

Itt nem szokás szemezni meg végigmérni más férfiakat

- közli például, de ez csak egy eset. Nézőként is sokszor kellemetlen figyelni, ahogy például az elegáns nyaralóhely pincérei igazgatják az étkezőasztalt, amelyen Babett egyébként a lábait pihenteti.

Szóval mindezek a tényezők egy váratlanul sötét irányba vitték el a Feleségek luxuskivitelben negyedik adását, egy kis mélységet is adva a műsornak - csak aztán a második felére súlytalanná vált az egész; a valódi problémák után hirtelen mindenki fürdőruhában vihogott a jachtozáson. Rita, akinek egyre nehezebb elmondania az előre kitalált szövegét a riportszobában, hiába nyögi be néha álmatag arccal, hogy folyamatosan a Jánosra gondolok, tíz perccel később már nincs nagyobb krízise ebben az életben, mint hogy vizes ne legyen a haja jachtozás és banánozás közben. Majd kínosan látványosan flörtöl a jachtvezető emberrel, miközben a sokat emlegetett, bűnbánó János 75 szál rózsát rendel neki.

Ha a hétfői adás célja az volt, hogy nyomasztó kontrasztokkal adjon mélységet a történethez, az okvetlenül sikerült. Boglárka kínjai, amelyeket a vendégei viselkedése miatt él át (türelemjáték - mondja ő maga), egészen jól érzékelhetőek voltak, így még titkon reménykedem egy olyan fordulatban, hogy az ötödik epizódban mindannyiukat túszul ejti, és bezárja mondjuk egy pincébe, hogy ott II. Erzsébet egykori komornájától tanuljanak etikettül.

A közvélekedés szerint mindenesetre Boglárka már most egy igazi zsarnok: Vivien például azt sérelmezi, hogy senki ne döntse el, mit egyen ő egy étteremben, Babett pedig azon vihorászik, hogy amennyit Boglárka sminkeltet, lehet, hogy sem a férje, sem ő ismernék meg anélkül, főleg, hogy még búvárkodáshoz is ki van festve. Az epizód keltette miafrancvoltez-érzést egy Dalmától származó idézettel tompítjuk, amelyet a jachtozás során szerzett élményei alapján fogalmazott meg:

lehetett elöl napozni, hátul napozni, és ez nekünk, csajoknak nagyon bejön, főleg a szelfi miatt.

Szolgálati közlemény: október 23-án nem lesz adás.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Váratlanul vett sötét fordulatot a Feleségek luxuskivitelben

Schobert Norbert hazarimánkodta a feleségét Törökországból, a többiek pedig súlyos drámáikról számolnak be. Már aki nem ideges, vagy szelfizik.

32 · Oct 17, 2017 11:53am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments