clkGettyImages-1071528306
2018.12.16. 11:00

A heti trendben minden vasárnap az öltözködéssel foglalkozunk, de ezúttal csavarintunk egyet a dolgon. Most is a megjelenésről lesz szó, most is híres nők segítségével, most is egy eheti celebesemény fotóit nézzük végig – de ezúttal nem arra szeretnénk irányítani az ön figyelmét, hogy mit viselnek ezek a híres nők, hanem arra, hogy hogyan viselkednek. Még konkrétabban: hogy hogyan viselkednek akkor, amikor fényképezik őket.

A rövid válasz az, hogy úgy, hogy párosával összesimulnak. A hosszabb választ alább hat pontba szedtük, mert egyetlen eseményen is volt hat pár nő, akik a fényképek kedvéért trendin egymáshoz préselték a testüket. Ha szeretné most tudni a karácsonyi-szilveszteri partik szezonjára, hogy a profik hogyan pózolnak bulizás közepette, akkor nagyon figyeljen!

Jourdan Dunn és Winnie Harlow

A fotóösszeállításban látható valamennyi kép a hétfői londoni Fashion Awardson készült, ez volt az a divatdíjkiosztó, ahol Meghan hercegné végig a hasát fogta, és nem a nevetéstől. A gála utáni partin a fotós körbejárta a bulizó hírességeket, és ha hinnénk a véletlenekben, akkor azt mondanánk, hogy véletlenül a többségük párokba rendeződött a fotós láttán és derékon kapta egymást. Sőt, mindig a magasabb személy van a kép baloldalán! Az első páros Jourdan Dunn és Winnie Harlow, akik szorosan egymáshoz simulnak, Dunn még át is fogja Harlow derekát, hogy ezzel is kifejezze, mennyire intim viszonyban vannak egymással a kolléganők.

Sabrina Dhowre és Emma Weymouth

Sabrina Dhowre onnan a legismertebb, hogy ő Idris Elba menyasszonya, de egyébként modell-szépségkirálnyő ő. Ezen a fotón kebelbarátnője Emma Weymouth, aki nem túl meglepő módon szintén modell, de mellé séf is. Vajon akkor is ilyen közel állnának egymáshoz, ha éppen nem fényképeznék őket? Kattintson a fotóra, hogy a teljesalakos fotót is meg tudja nézni: kis híján kézenfogva pózoltak ők a fotósnak. Nem tudjuk elhinni, hogy tényleg annyira jóban lennének, mint amit ez a póz sugall, de persze nem ismerjük őket, szóval jobb nem találgatni.

Jana Sascha Haveman és Clara Paget

Na ez a két lány meg úgy csinál, mint két sugdolózó alsótagozatos, de persze az életben egyikük sem diák már. Jana Sascha Haveman egy divatcéget üzemeltet, a nála valamivel alacsonyabb Clara Paget pedig arisztokrata származása ellenére modellkedik, sőt néhány kisebb szerepe is volt már filmekben. Az ő testbeszédük is részben baráti, részben erotikusba hajló, valószínűleg az van az egész mögött, hogy az ember nem akar egy bulin úgy tűnni, mintha csak úgy egyedül jópofizna idegenekkel – ezért demonstratíve túlságosan is magához szorítja ismerőseit, mintha legjobb barátok lennének. Végülis mindegy, hogy mit visel az ember, a legjobban az áll mindenkinek, ha úgy néz ki, mintha roppant intim viszonyt ápolna egy kebelbarátnőjével, akivel közös titkaik vannak.

Caroline Winberg és Noomi Rapace

Caroline Winberg egy svéd modell, nyilván ő a másik svéd nővel kapaszkodott össze ezen a londoni partin: az eredeti tetovált lánnyal, Noomi Rapace-szal. Náluk is a magasabb áll a bal oldalon, csak ez a fenti képrészleten pont nem látszik – érdemes a fotóra klikkelni! Ők ráadásul nem csak szimplán összefogódzkodtak, hanem bohóckodtak is egyet a fotósnak, mert azt is meg kívánták mutatni magukból, hogy nemcsak hogy nagyon jóban vannak, közben még vadak, fékezhetetlenek, közvetlenek, vidámak, cserfesek, tapperolósak és extrovertáltak is. Mint minden tipikus skandináv nő.

Alek Wek és Yasmin Le Bon

Két olyan modell látható a képsorozatnak az ötödik részében, akik XX. század utolsó két évtizedében aratták a legnagyobb sikereket. A titokzatosan szexi pózolás helyett ők is inkább bohóckodósra vették a figurát, de Alek Wek és a Duran Duran frontemberének felesége, Yasmin Le Bon még a nagy hahotázás közben se engedte el egymást, legalább a hasuk és a mellük végig összeért.

Ana Beatriz Barros és Isabeli Fontana

Ön szerint melyik pár pózolt a legjobban?

És hatodiknak két brazil modell, Ana Beatriz Barros és Isabeli Fontana mutatja meg, hogy sokéves manökeni karrierjük során mit sajátítottak el az attraktív pózolás rejtelmeiből. Ők szinte egymás tükörképei: a hajuk, a sminkjük, a ruhájuk, sőt, még a testtartásuk is csak kisebb részletekben különbözik, de alapvetően annyira hasonlítanak, hogy mintha csípőjüknél összenőtt sziámi ikreknek öltöztek volna be direkt. De persze a felületes szemlélőnek az első benyomása nem ez, hanem megintcsak az, ami minden bizonnyal a szándékolt üzenet: ez a két kacér lány borzasztóan jóban van egymással. Kicsit olyan ez, mint amikor valaki a Facebookon bizonygatja gyanús vehemenciával, hogy mennyire boldog párkapcsolata van, de az biztosnak tűnik, hogy az összefogódzkodva fényképezkedés jelenleg erősebb trend, mint valaha.

Nos, ha végignézte a fotókat, kérjük, szavazzon: ki pózolt ön szerint a legmeggyőzőbben?