Szokásunk, hogy az év végén mindenféle szempontból megvizsgáljuk, hogyan telt az elmúlt 12 hónap. Felidézzük ilyenkor, hogy kinek született gyereke, kik házasodtak össze és persze azt is, hogy kik szakítottak. Idén azonban volt egy annyira jelentős és hangos válás a magyar közéletben, amit nem szerettünk volna Pintér Tenya és Fridi hisztije, meg a Berki Krisztián -Hódi Pamela szétmenés közé besuvasztani, hanem úgy gondoltuk,  külön visszatekintést érdemel.

Ez volt Shane Tusup és Hosszú Katinka szakítása, ami bár pár hónap alatt lezajlott mégis olyan fordulatokkal volt tele, mint egy rendes hollywoodi válás.

Szisszenhet a kóla, pattogat a popcorn, lássuk, mi is történt pontosan!

2017 legvégén, december utolsó napjaiban a Bors adott először hírt arról, hogy a pár szakított, másnapra pedig már azt is megírták, hogy ennek mi volt az oka: Shane Tusup minden eddiginél durvább dührohamot kapott. Állítólag a férfi tört és zúzott, sőt, meg is sérült, de úgy, hogy aztán kórházba is kellett szállítani. Ezt a cikket a pár nem tudta kommentár nélkül hagyni, a Facebookon írták meg, hogy bár a bulvárlapok sok valótlanságot állítanak a kapcsolatukról, az tényleg igaz, hogy éppen egy nehezebb időszakban vannak. A nehéz időszakból pedig az lett, hogy a Blikk februárban kiderítette: már be is adták a válókeresetet.

Ám ezt követően pörögtek fel igazán az események, egy hónappal később ugyanis úgy tűnt, inkább kibékülnek.

Persze kezdetben erről is csak a bulvár napilapok írtak, ahol olyan dolgok jelentek meg mint hogy Hosszúék szüneteltetik a válópert, párterápiára járnak, vagy hogy elutaztak rendezni a viszonyukat. Bár ezeket az érintett felek nem erősítették meg, az tényleg igaznak bizonyult, hogy a béküléssel próbálkoznak, az úszónő ugyanis hosszú (badumtss!) idő után ekkor posztolt először közös fotót a férjével, amihez akkor azt írta:

ketten a világ ellen.

Így pedig a megrögzött romantikusok végre kifújhatták magukat és megnyugodhattak, hogy aztán két hónappal később májusban jöjjön az arculcsapás: Hosszú Katina és Shane Tusup végérvényesen szakítottak.

Az úszónő egy teljesen kulturált bejegyzésben tájékoztatta a nyilvánosságot arról, hogy a férjével nem sikerült megoldaniuk a magánéleti problémáikat, ezért a továbbiakban nem lesznek egy pár és nem is dolgoznak tovább együtt. Tusupnak kevésbé sikerült higgadtan kezelnie a helyzetet. Reagálva a felesége posztjára, az Instagramján kiadott egy közleményt, amelyben nemcsak megerősítette a válásuk hírét, hanem azt is tudatta a világgal, hogy ennek a hátterében az áll, hogy a Katinka megcsalta őt az edzőtársával, Dudás Dániellel.

Órákkal ezt követően pedig elérhetetlenné vált Hosszú Katinka többszázezres Facebook oldala. Az úszónő erről akkor azt írta, hogy a férje törölte a profilt, de később kiderült, hogy Tusup nem szüntette meg az oldalt, hanem deaktiválta. Mindenesetre 11 napra beszüntette a lehetőséget arra, hogy az úszó ezen a felületen kommunikáljon a rajongóival. Innentől kezdve pedig többször fel sem merült a békülés mint opció.

A facebookos eset után Hosszú a nyár folyamán több interjúban is azt nyilatkozta, hogy köszöni szépen, a körülményekhez képest jól van. A teljesítményét elnézve pedig ez nem amolyan levegőbe puffogtatott kijelentés, hanem a valóság.

A sportoló ugyanis az új edzője mellett is szárnyal és változatlanul sorra nyeri az aranyakat, októberben egyenesen a négyszázadik (!) úszó világkupa-aranyát szerezte meg.

Ráadásul nagyon úgy tűnik, hogy új pasija is van. A férfi kilétét egyelőre homály fedi, csak azt lehet sejteni róla, hogy civil.

És, hogy mi a helyzet Tusuppal? Nos, ő az ominózus májusi közleménye és a Facebook oldal törlése óta teljesen eltűnt a nyilvánosság elől. A közösségi oldalain beszüntette az aktivitását, elhagyta Magyarországot és azóta Amerikában tartózkodik. A tengerentúlról még akkor sem jött vissza, mikor szeptemberben megkezdődött a kétmilliárdos válópere.Vélhetően nem is fog megjelenni a magyar bíróság előtt, hanem a procedúra végéig az ügyvédei képviselik majd.