Rengeteg fotót mutattunk már a Story Gáláról itt és itt, de az eseményen természetesen nem csak fényképeztünk, hanem szóba is elegyedtünk a bálon részt vevő hírességekkel. Schobert Norbert például rendkívül készségesen nyilatkozott a Velvetnek, és úgy alakult, hogy az interjú nagy része a hírnév és a celebség mibenléte körül forgott.

A Story Gálán vagyunk, de azon belül nem akárhol. Hol is vagyunk most pontosan?

Ez az Update kóstolgató standja, mert támogatóként vagyunk itt a Gálán. Ide eddig mindig vendégként jöttem, de idén, mivel a cégünk szponzorálja ezt az eseményt, ez most egyben munka is. Oda kell figyelni, hogy hogyan jelenünk meg.

Mennyire fontos a hazai ismert embereknek, hogy legyen egy ilyen hely, mint a Story Gála, ahol együtt tudnak lenni? Fontos számodra ez a típusú kapcsolattartás, amit most angol szóval networkingnek is szoktak hívni?

Nekem nem annyira fontos, hogy találkozzak magyarországi, vagy akár külföldi ismert emberekkel, ez engem nem motivál. Természetesen akikkel jó viszonyban vagyok, azokkal jól esik egy pár szót váltani és itt együtt örülni.

A te karrieredben, a vállalkozásod sikerében szerinted mennyire játszott-játszik szerepet, hogy híres lettél?

Én a 90-es évek első felében lettem ismert, Réka pedig az ezredfordulón, és ekkor még nem is nagyon létezett itthon a bulvársajtó. Én azért lettem ismert, mert nagyon sokan jártak hozzám tornázni, nagyon sok embert mozgattam meg, és ez érdekelte a sajtót, mint téma. Később pedig ez már automatikus lett. Én a sok tornázó ember miatt lettem ismert, a Réka pedig azért, mert elvettem feleségül, és mindenki elkezdett rá figyelni. De utána ő kivívta magának az ismertséget azzal, hogy fitnesz-életmód területen a legtöbb női sikert ő aratta le Magyarországon, és ez már nem hozzám köthető. Egyikünk sem azzal lett ismert, hogy a bulvársajtóban, valóságshow-ban celebeskedtünk – bár sok esetben az életünk hozott ilyen cikkeket, ezt nem lehet elkerülni. Néha elég egy fél mondat hozzá, és már meg is van belőle a bulvárcikk, akár akarja az ember, akár nem. Nem is tartom a Rékát és magamat a szó hazai értelmében celebnek.

Miért nem?

Külföldön a celeb szó az a celebrity (ünnepelt, ismert személy) rövidítése és ennyi. Magyarországon viszont a celeb szó sok esetben olyan valakit jelent, aki mindig látszódni akar, de nincs mögötte teljesítmény. Ez van itthon az emberek fejében a celeb szóval kapcsolatban.

Vajon miért lehet ez, hogy itthon ilyen negatív kicsengése lett ennek a szónak?

Ez azért van, mert Magyarországon emberek olyan dolgokkal válhattak celebbé, hogy elővette, amit nem illik elővenni, vagy úgy táncolt, ahogy nem illik táncolni, vagy úgy énekelt, hogy nagyon ciki volt, vagy úgy válogatta meg a párját és olyan ruhát vettek fel, amit nem szokás. Ezáltal emberek celebek lettek, és ez mindenki másnak szerintem ártott. Abban a világban, amikor én ismertté váltam, sport-, művészi vagy egyéb teljesítmény kellett ahhoz, hogy valaki bármilyen szinten bekerüljön a lapokba. Én erre büszke vagyok, a mai napig őrzöm ezeket a cikkeket.

Számítottál annak idején arra, hogy egyszer híres leszel?

Nem. Nem volt tervbe véve. Egyszerűen tettem a dolgomat és jött vele minden, én pedig nem mondtam nemet. Egy idő után pedig rájöttem, hogy ez nem is rossz dolog, mert ha az ember szerepel a tévében, ha írnak róla a lapokban, akkor több a fellépése, több a szponzora, magasabb a fellépési díj. A híresség, az elismertség, a szereplés több munkát hozott, én pedig több munkára vágytam, mert szerettem csinálni, és emellett persze mert pénzt is akartam keresni.

Manapság ott tartják számon az emberek, hogy mennyire híresek, hogy hány követőjük van az Instagramon. Ha például megvan százezer követő, akkor az Magyarországon egy nagyon komoly mérföldkő. Amikor te híres lettél, még nem létezett az Instagram – tudsz olyan mérföldkövet mondani, amikor úgy érezted, hogy hoppá, engem most már tényleg nagyon sokan ismernek?

A GFK Piackutató Intézet végzett erre vonatkozó kutatásokat, és már sok éve volt, hogy azt mondták, hogy 98%-os az ismertségem. Az nagyon erős volt, akkor azért elgondolkodtam, hogy százból csak két ember olyan, aki nem tudja, hogy ki vagyok... – ez kicsit rémisztő is. Az ember nem tudja elengedni magát az utcán vagy akárhol.

Ez azt jelenti, hogy jobban érzed magad, amikor külföldön vagy, olyan országban, ahol nem ismernek?

Szeretek Magyarországon híres lenni, mert az ember sokkal több kedvességet, figyelmesebb bánásmódot kap mindenhol. Viszont ha kimegyek egy távoli országba, akkor ha nincs rajtam egy arany Rolex, akkor egy senki vagyok. Ezt nem azért mondom, mert mocskolódni akarok, hanem mert ez egy szégyen, hogy ha nem ismernek, akkor csak akkor vesznek emberszámba, ha látják, hogy van pénzed és érdemes neked kedveskedni. Na ez gáz. Magyarországon mehetek egy szakadt pólóban és sportcipőben, és mindenhol kedvesek lesznek velem.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Schobert Norbert: „Szeretek Magyarországon híres lenni”

Schobert Norbert a Story Gálán nyilatkozott a Velvetnek a hírnévről és a celebségről: „külföldön ha nincs rajtam egy arany Rolex, akkor egy senki vagyok”.

1154 · Feb 12, 2019 11:03am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments