tk3s 628168 065

Meryl Streep visszatért a sorozatokhoz

2019.04.19. 11:46

Június 9-én érkezik a HBO sikersorozatának, a Hatalmas kis hazugságoknak a második évada. Ebben még önmagában nincs semmi meglepő, mivel az első évad után nem sokkal már be is jelentették, hogy itt még nem ér véget a sztori.  A már eddig is impozáns szereplőgárdához (Nicole Kidman, Reese Witherspoon, Shailene Woodley, Laura Dern, Zoë Kravitz) egy újabb hollywoodi csillag érkezett: Meryl Streep. 

Noha a színésznő karakteréről nem sok derül ki az első előzetesből, azt már tudhatjuk, hogy az előző évadban elkövetett bűncselekmény részleteit szeretné felderíteni. 

A hétrészes minisorozat első évada 2017-ben debütált, Liane Moriarty azonos című regénye alapján. A folytatás érdekessége nemcsak az, hogy Meryl Streep is szerepel majd benne, hanem az is, hogy ennek már semmi köze nem lesz a könyvhöz, ami pontosan ott ér véget, ahol az első évad. 

Bár Streepről elsősorban Oscar-díjas filmjei jutnak az eszünkbe (és van belőle bőven: A Vaslady, Sophie választása, stb.), több sorozatban is szerepelt már. Például:

Web Therapy

A Jóbarátok Pheobe-jének sitcomja csendes sikert aratott. Az online terápiáról szóló sorozat csélcsap terapeutája természetesen Lisa Kudrow, akit a legbizarrabb páciensekkel hozza össze a sors. Meryl Streep mellett szerepelt a sorozatban a Jóbarátok fél stábja, beleértve Courteney Coxot, Matt LeBlancot és Matthew Perry-t. 

Angyalok Amerikában

Ebben a 2003-as minisorozatban Meryl Streep Al Pacino oldalán játszott, teljesítményükért pedig mindketten Emmy-díjat kaptak. A '80-as évek közepén játszódó sorozat fő témája az AIDS-járvány. 

Freedom – A History of Us

A Joy Hakim regénye alapján készült 16 részes sorozat Amerika történetét dolgozza fel egészen napjainkig. A több szálon futó cselekmény a szabadság fogalma köré épül, megmutatva, hogy mennyi minden állhat az egyéni szabadság útjába. A rövidke sorozat bővelkedett a sztárokban: Meryl Streep mellett Brad Pitt, Tom Hanks és Robin Williams is szerepelt benne. 

Valamint...

Meryl Streep ezen kívül több tévének készített (dokumentum)filmben is szerepelt, vagy legalábbis a hangját kölcsönözte hozzájuk. A 2017-es netflixes Five Come Back öt filmrendező pályáját mutatja be a második világháború idején, Streep narrálásával. 

A Makers: Women Who Make America című dokumentumfilmben szintén Streep volt a narrátor. Az alkotás a legkülönbözőbb nőket szólaltatott meg, kezdve Hillary Clintontól Ellen DeGeneres-en keresztül egészen Oprah Winfrey-ig, hogy a sok miniinterjúból kiderüljön, kik azok a nők, akik Amerikát naggyá teszik.