53 kilótól szabadult meg Tóth Vera, de még mindig nem elégedett teljesen az alakjával. Hiába gondolják azt róla sokan, hogy az Instagram-képeivel hencegni akar, valójában azért tölt fel ennyi képet magáról az énekesnő, hogy így inspirálja azokat a nőket, akik valamilyen okból nem tudják elfogadni a külsejüket. 

Tóth Vera gyomorszűkítő műtétje után teljes életmódváltáson ment át. Erről nemcsak fogyása, de az edzőteremben készült fotói is tanúskodnak: az énekesnő  az étrendje mellett arra is odafigyel, rendszeresen mozogjon.

Túlsúlya több helyzetben is kellemetlenséggel járt, például a színpadon is. 

A túlsúly okoz néhány kellemetlen pillanatot húsz fok felett, ami a színpadon hatvan lesz a lámpáktól. A harmadik szám után elkezdesz iszonyatosan izzadni, és elveszted a méltóságodat. Azért szerettem azokat a koncerteket, amikor szünet van, mert át tudtam öltözni. Most, hogy visszaállt a lelki békém, már az izzadás sem olyan intenzív

– mondta Vera a Société Budapest beszélgetésén, amiről a Blikk számolt be. 

Az énekesnőn, aki a mai napig pszichológushoz jár, gyakran lett úrrá valamilyen pánik, sokszor pedig szó szerint belebetegedett a frusztrációba. Arról már korábban is mesélt, hogy a fogyástól megváltozott a hangja, most viszont az is elárulta, hogy a lelki problémái miatt volt, hogy hetekig énekelni sem tudott:

Előfordult, hogy nem tudtam énekelni, nem jött ki hang a torkomon másfél hónapig, és nem értettem, mi bajom van. Azt mondta az orvos: hidd el, nincs semmi baja a hangszálaidnak.

Bár Tóth Vera rengeteg felesleges kilótól megszabadult, párkapcsolatban él, húga, Tóth Gabi pedig szintén örömre ad okot, mivel terhes lett, saját maga elfogadásával még mindig problémái vannak. Az énekesnő elárulta, hogy sokáig a színpad volt az egyetlen hely, ahol nem érezte magát csúnyának és meg tudott szabadulni negatív gondolataitól.