Lakatos Márk a múlt kedden jelentette meg nagy port felvert fürdőruhás fotósorozatát, és a kedélyek azóta sem csillapodnak – részben azért nem, mert nagyjából ugyanezt a témát vetette fel a Nike friss bejelentése, hogy ezentúl plus size próbababákat is használnak majd. Ezekben a kampányokban néhány magyar híresség az egészségtelen életmód, illetve a túlsúly reklámozását látja, de Lakatos Márk kiáll a véleménye mellett – például az Instagramján, ahol, azt mondja, „egyre nagyobb őrület van”, illetve az alábbi interjúnkban is. Nézzük, az ő olvasatában hol tart most ez a vita.

Egy hete tart már ez a kampány, és ahelyett, hogy csillapodnának a kedélyek, egyre több szó van a témáról. Milyen volt neked ez a bő egy hét a fotósorozat megjelenése óta?

Izgalmas és megható nekem ebben a dologban, sok pasi és még több lány küldött olyan köszönetnyilvánító kommentet, hogy „végre valaki ebbe beleállt”, „végre lehet erről beszélni”, hogy örülnek, hogy végre az instasztorikban odamondogatósabban elmondom a véleményem. Ez azt jelenti, hogy ez egy olyan pont, ami nagyon betalált mindenkinél. Csodálkozhatnék azon, hogy vannak olyanok, akiknek ez az üzenet nem jön át, de azon a véleményen vagyok, mint Albert Einstein: a világon két dolog végtelen, a világegyetem és az emberi hülyeség. Néhány embernek, úgy látszik, szövegértési problémái vannak. Az értékelő vita helyett néha fura, saját bizonytalanságokból és az önelfogadás hiányából elinduló vagdalkozások jöttek – ezt érdekes volt megfigyelni.

Hogy érintettek téged ezek a reakciók?

Ez egy geg volt, egy humoros-vicces akciónak szántuk. Elképesztő, hogy az embereknek mennyire elfogyott a humorérzéke. Néhányan nem látják a humort és a viccet ebben, nem azt látják, hogy ez egy felszabadult, szórakoztatni vágyó dolog, hanem elkezdtek a buzikártyával meg az egészséggel jönni, olyan dolgokkal, amikhez az eredeti ötletnek semmi köze nem volt. Valószínűleg részben irigységből reagáltak rosszul azok, akik nem tudtak mit kezdeni azzal, hogy ennek rövid idő alatt ekkora sikere lett.

Tényleg betalált téged Tibi atya is?

Én nem tudom, hogy a Tibi atya mit írt, csak linkeket kaptam, hogy ezt én láttam-e, olvastam-e, hogy Tibi atya miket írt erről. Hát nem láttam, nem olvastam, de azért az oldalára azért egy dicsértesséket odaírtam – viszont ezen túlmenően én Tibi atyával mint jelenséggel nem tudok foglalkozni, mert névtelen-arctalan kommenteket és publicistákat nem olvasok. Hogy a kampányhoz híven fejezzem ki magam: nem vagyunk egy súlycsoport. Ha egyházi személyiségeknek a véleményére vagyok kíváncsi, akkor inkább olvasom Ferenc pápát, mint Tibi atyát.

Volt olyan reakció, amit bántónak vagy unfairnek éreztél?

Átgondolatlannak és az adott helyzetben butának, illetve populista lájkvadászatnak tartom ezeket a posztokat, de unfairnek nem, főleg nem felém unfairnek. Engem nem érdekel, ha valaki azt mondja, hogy nem tetszik neki az én meghízott, duci testem, és ezt ne mutogassam – ez az ő véleménye, leszarom, ettől én nem fogok megsértődni. Ha valaki azt mondja, hogy nem tud egy kövér testet szépnek látni, akkor ez az ő útja, azt mutatja, hogy ő milyen szellemi és spirituális szinten van most éppen. Mutatja, hogy mire képes, hogyan képes egy emberre ránézni, hogyan tud egy embert szeretni. Nagyon beszédes dolgok ezek.

Az Instagramon az egyik videódban az elliptikus tréneren edzve válaszolsz. Ezek után nyilván nem véletlen, hogy közben mutatod, hogy te is sportolsz...

Én majdnem minden nap edzek az elliptikus trénerrel, ezt sem csak most direkt azért csináltam, hogy egyszer megmutassam az embereknek, hogy edzem. De a lényeg az, hogy ez az egész nem a sportolás ellen van, nem arról szól, hogy ne próbáljunk meg egészségesen élni.

A viharos fogadtatás után úgy érzed, érdemes még folytatnod ezt a témát?

Igen, úgy néz ki, hogy egyre intenzívebben fogunk a blogomon foglalkozni ezzel a témával is, de például azzal is, hogy a Nike elkezdett duci próbababákat használni, amire Dopeman egy orbitális baromságot írt ki a Facebookjára. Ebből is látszik, hogy bizonyos kérdésekben nagy sötétség van a fejekben, még egy amúgy vagány rapper agyában is. Amikor valaki arról kezd beszélni, hogy az a kövérséget reklámozza és az ő gyerekének a jövőjét veszélyezteti, hogy egy márka szeretné a túlsúlyos embereket is sportolásra bírni...

Nem tartasz attól, hogy az ilyen nyilatkozatokkal magadra haragítod most például Dopemant vagy korábban mondjuk ByeAlexet?

Nem. Nem hiszem, hogy például az Alexszel ezen össze kéne vesznünk. Én fogtam egy fotóját, és csináltam belőle egy paródiát, amiben benne van, hogy én a kockás hasról mit gondolok. Bolondot csinálok magamból is, de abból is, hogy van egy ilyen szépségideál, ami a kockás hasról és a szigorú tekintetről szól immár egy évszázada. Két felnőtt, értelmes emberen ezen nem fog összeveszni. Mi egy produkcióban dolgozunk az X-faktorban, én nagyon tisztelem az ő munkáját. De ettől függetlenül, ha van valami véleményem róla vagy a Majkáról vagy a Dopemanről, akkor azt el fogom mondani.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Lakatos Márk: „nem érdekel, ha valaki azt mondja, hogy nem tetszik neki a testem”

A Nike plus size próbababái kapcsán éleződik tovább a Lakatos Márk fotói által kirobbantott vita. A stylist elmondta a véleményét Dopeman posztjáról is.

2333 · Jun 12, 2019 09:14am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments