Az énekesnő a Lilu Makeup/Down című műsorában mesélt arról, hogy a fogyókúrázás nem csak az elmúlt években, hanem szinte egész életében elkísérte. Elmondása szerint tiniként jelentős súlyfeleslege volt, ekkor azonban még nem érezte szükségét annak, hogy vékonyabb legyen. 16 éves volt, amikor lehetősége nyílt egy szépségversenyen fellépni, ahol vastapsot kapott. Azonban ugyanekkor egy olyan beszólást is a fülébe jutott, amely megváltoztatta az életét.

Lejöttem a színpadról, és hallottam, ahogy két csaj arról beszélget, hogy fú, micsoda hang. De kár érte, mert soha semmi nem lesz belőle így. Mármint, hogy ennyire nagydarab voltam. Ott kattant valami bennem

– mondta az énekesnő.

Király Linda már rögtön másnap drasztikus fogyókúrába kezdett, és három hónap alatt közel negyven kilót adott le, amit az egészsége is megsínylett. A karriere eközben egyre feljebb ívelt, és remekül érezte magát a bőrében. A következő törés akkor érte, amikor a Can't Let Go című számának klipforgatása előtt azt mondták neki, hogy fogynia kellene.

Ekkor közel egy hónapon át léböjtölt, csak citromos vizet fogyasztott. 15 újabb kilótól szabadult meg, de pályája során volt olyan is, aki azt mondta neki, hogy a popszakmában dolgozó fehér lányok igenis csak vékonyak lehetnek.

Az énekesnőnek az elmúlt években is megkeserítették az életét a pluszkilók. Volt olyan, hogy szinte semmit sem evett, még a többhetes léböjtkúrák után is azt mutatta a mérleg, hogy hízott. Sokévnyi küzdelem után derült ki, hogy egészségügyi probléma áll a háttérben. Kiderült, hogy pajzsmirigy-alulműködése és inzulinrezisztenciája van, illetve egy jóindulatú daganatot is találtak az agyalapi mirigyében, ami miatt teljesen felborult a hormonháztartása.

Szerencsére az énekesnő azóta sokkal jobban van, ugyanis egy műtétnek köszönhetően újra megindult nála a fogyás. Bár időközben szakított párjával, most élvezi a szingli életet. Folyamatosan jár az edzőterembe és odafigyel az étkezésére is, a műsorban pedig elmondta, hogy büszke magára, és hálás azért, amit elért. A célja pedig az, hogy jól érezze magát, és egészséges legyen.