Január végén óriási botrányt keltett Schobert Norbert Facebook-videója, melyben kifejtette: sokszor a házasságok azért mennek tönkre, mert a feleség elhízik, a férje pedig már nem tartja  kívánatosnak, ezért végül el is válnak, a gyerek pedig félárva marad (sic!). A nyers stílusban előadott véleményét később kommentálta édesanyja, és felesége, Rubint Réka is, most pedig maga Schobert Norbert nyilatkozott a Storynak arról, milyen rémes időszakon ment át a videó feltöltése után. 

Schobert Norbert a lapnak elmondta, hogy nem bánta meg januári kijelentését, igaz, ma már másképp fogalmazna, de az például még szerinte is sértő volt, hogy azt mondta, a túlsúlyos nők döngő léptekkel közelednek a hálószobába. 

Az üzletember elárulta, hogy rengeteg ember támadott rá véleménye miatt,  olyanok is, akiktől nem is számított erre. 

Olyanok is megforgatták bennem a kést, akik belőlem éltek. (…) Mivel a kommentelők látták, hogy sok híresség ellenem fordult, ők is felbátorodtak, és többen átmentek aljasba. 

A férfi még halálos fenyegetést is kapott, ami nemcsak személyére, hanem egész családjára vonatkozott.

Gyaláztak, és a gyerekeim meg a feleségem halálát kívánták. (...) A tatabányai családirtó a tizedét nem kapta az interneten, mint amit én kaptam azért, mert fel akartam nyitni az emberek szemét. 

Az üzletember kiábrándultságának is hangot adott, mint mondta, nem akar olyan világban élni, ahol a celebekből megmondóemberekké avanzsált személyek véleménye ennyire meghatározó válik. 

Én nem akarok többé abban a világban celeb lenni, ahol teljesítménynélküli sztárocskák megmondóembereknek hiszik magukat.

Elvesztette lelkesedését, 30 éve küzd a túlsúlyos emberek lefogyasztásáért, de most úgy érzi, megtört.