Az övtáska a '90-es évek nagy divatja volt, de a derékra csatolható szütyők a '10-es években újra megjelentek a kifutón. Valamivel két évvel ezelőtt, 2018 februárjában már egyértelmű volt, hogy ebből lesz valami, ekkor írtam egy heti trendet az övtáskákról. Azóta még két nagy változás történt: egyrészt eldőlt, hogy most már nem övként, hanem inkább vállra vetve, illetve nyakba akasztva menő hordani az övtáskát, másrészt a trend a férfidivatban is megvetette a lábát. Úgyhogy ebben a második övtáskás heti trendben már csak férfiak szerepelnek, és egyikük sem övként, a derekán viseli ezt a kiegészítőt.

Van Meryl Streepnek egy híres monológja Az ördög Pradát visel című filmben, amiben arról beszél, hogyan a divatbemutatókra, divatlapokba a tervezők, stylistok által kiválasztott ruhadarabok pár év alatt a hétköznapokba is beszivárognak utcai trendként. Nos, a film nyilván túloz, mert egyrészt nem minden válik hétköznapi trenddé, amit egy divattervező felküld a kifutóra (szerencsére). Másrészt az ezredforduló utáni első övtáskák már 2011-ben megjelentek a kifutókon (a Time már ekkor megírta, hogy hamarosan jöhet a visszatérés), de mégis sok évig kellett a tervezőknek kitartaniuk emellett a kiegészítő mellett, mire az évtized végére tényleg megkerülhetetlen trend lett a dologból.

Liam Payne

Liam Payne az elsők között volt, őróla ezek a képek még 2018 februárjában készültek. A One Directionből és fordulatos szerelmi életéről ismert énekes egy összefirkált, fehér tréningfelsőt egészített ki egy szintén fehér övtáskával. Egy-egy részlet mindkét darabon fekete, és az egészhez fekete nadrágot és fekete napszemüveget viselt – jobban meg lehet nézni a fekete-fehér összhatást a képre kattintva megnyíló fotóösszeállításban.

Steve Aoki

Steve Aoki egy 42 éves, japán felmenőkkel rendelkező, amerikai DJ/producer, aki 2017-ben a Szigeten is fellépett, és aki szeret tortákat dobálni és kutyákat puszilgatni. Valamint az övtáskákat is nyilván kedveli, főleg utazáshoz, amikor még kifejezetten praktikus is ez a viselet. A nadrágja zöld volt, a pulóvere vörös, az övtáskája pedig fekete, amikor tavaly ősszel Los Angelesben lefotózták.

Nelly

Higgyük el a képügynökségnek, hogy a fenti fotón (illetve a képösszeállításban látható további kettőn) tényleg Nelly, a Hot in Herre című slágerrel világsztárrá vált, újabban inkább bűnügyekkel kapcsolatosan szereplő rapper látható! A maszkból lehet sejteni, hogy ez már egy elég friss fotó lehet, hát igen, eléggé az: 2020. február 26-i. Nelly szürke-rózsaszín játszóruhában utazott aznap, és ehhez a szetthez fekete kiegészítőket választott: maszkot, hátizsákot és övtáskát.

Odell Beckham Jr.

Odell Beckham Jr. a következő, az amerikai futball 27 éves sztárja. Ő március 4-én sétálgatott fekete mackóban Los Angelesben, de a tréningruhájára rávett egy igazán luxuskategóriás kiegészítőt: egy citromsárga, Louis Vuitton-övtáskát.

ByeAlex

És két haza hírességet mutatunk még, először is ByeAlexet, két Instagram-posztján keresztül.

Ebből a két posztból egyértelmű, hogy ByeAlex is szereti a jó nevű márkákat, januári angliai útján egy Moschino- és egy Dolce&Gabbana-övtáskát viselt. Amint fent már szóba került: utazáskor különösen praktikus egy ilyen.

Manuel

Ön szerint kié a legjobb övtáska?

Hatodiknak pedig Manuelt mutatjuk, aki ByeAlex mentoráltja volt a legutóbbi X-faktorban tavaly ősszel. Őróla ezeket a képeket a tehetségkutató decemberi eseményén készítettük, és itt a helyük, mert a rendezvényre Manuel övtáskával a nyakában érkezett (ami mellett valószínűleg az ARTIST kártyát is a nyakában kellett volna hordania). Manuel szintén csak feketét viselt aznap, kivéve persze a kabátját díszítő fehér és sárga villámokat, de hogy az összképbe passzoljon, az övtáskája is fekete.

A heti trendet minden vasárnap egy szavazással zárjuk, legyen ez így ezúttal is! Önnek ki tetszett a legjobban?