Talán nem éppen a legszerencsésebb időpontban, hétfőn jelent meg Woody Allen életrajzi könyve Apropos of Nothing címmel. A 400 oldalas kötetben több meredek állítással is találkozhat az olvasó, szemlézte Perez Hilton blogja, rámutatva, hogy a filmrendező például azt sem zárja ki, egyik fiának apja valójában Frank Sinatra. 

Ronan nevű fiának édesanyja az a Mia Farrow, akivel az író/producer 1981 és 1991 között volt házas, életrajzi könyvében azonban Allen azt írja, nem annyira biztos benne, hogy ő a gyermek biológiai apja, maga mellett Frank Sinatrát is esélyesnek tartja erre a posztra. (Ezzel ugye nincsen egyedül.)

Egyik nap Mia bejelentette, hogy terhes. Természetesnek vettem, hogy én vagyok a gyerek édesapja, annak ellenére, hogy Mia tett rá utalást, hogy Ronan apja valójában Frank Sinatra. Én mégis úgy gondolom, hogy az enyém, bár sosem lehet tudni. Talán Mia még akkoriban is összejárt Frankkel, ahogy párszor megjegyezte, talán több emberrel volt viszonya, mint gondoltam volna. Ahogy már mondtam, akkoriban külön éltünk. 

Bár Woody Allenről is rengeteg borzalmas hír terjedt, egyik fia, Moses korábban nettó hazugságnak nevezte őket, és apja helyett anyjáról, Mia Farrow-ról állította azt, hogy lelki terrorban tartotta saját és nevelt gyerekeit is. A filmproducer is csatlakozik fia vádjához, könyvében azt állítja, volt felesége legalább két örökbefogadott gyerekével is szörnyen viselkedett. Az egyiket néhány nap után visszaküldte Mexikóba, minden magyarázat nélkül. Egy másik kisgyerektől pedig azért vált meg néhány hét után, mert idegesítette a nő fiát, Fletchert. 

Hogy voltak-e más gyerekek is, akiket először örökbe fogadott, aztán visszaküldött, nos, fogalmam sincs. Én a park másik oldalán éltem.

A filmrendező szerint egykori kedvese leginkább azért adoptált gyereket, mert ez nemes gesztusnak tűnt a társadalom szemében, de valójában nem szeretett foglalkozni a kicsikkel. Kivéve talán a fent már említett Ronannel, akit viszont akarata ellenére, az egészségesnél jóval tovább szoptatott. 

Ugyanakkor Farrow családja is megkapja a magáét a könyvben: Allen állítása szerint volt felesége családja enyhén szólva is zaklatott múltú, Farrow testvérét, John Charles Villiers-Farrowt 2013-ban 10 évnyi börtönbüntetésre ítélték gyerekmolesztálásért, elvileg őt magát is molesztálta gyerekkorában az apja. 

Allen legismertebb botránya talán az, hogy összejött saját nevelt gyermekével, Soon-Yi Previnnel (akivel azóta is együtt él), miatta vált el Farrow-tól is. A nála jóval fiatalabb lánnyal kapcsolatuk elején annyira egymásba habarodtak, hogy alig bírták levenni egymásról a kezüket. Ahogy Allen írja, volt felesége rettentően kiborult a történtek miatt, de ezt egy teljesen természetes reakciónak könyveli el a nő részéről. Azt azonban, hogy Dylan nevű lányát bármikor bárhogyan is molesztálta volna, hevesen tagadja.