Tóth Andi, a 2014-es X-faktor győztese és többek között a Válótársak című sorozat szereplője saját blogot indított általa fontosnak tartott (és kiemeli, nem szponzorált) témákról. Első bejegyzései az egészségéről szólnak, a legtöbbet pánikbetegségéről mesél. A most 21 éves, az Instagramra nemrég visszatért énekesnő igen fiatalon költözött Nagyváradról Budapestre, és 15 évesen lett roppant rövid idő alatt országszerte ismert. Ekkor kezdtek jelentkezni nála a pánikrohamok, és a jelenségről többek között ezt írja:

Elég hamar megjelent az életemben a pánik, és sajnos elég erőteljesen. Először epilepsziára gyanakodtunk, többször kivizsgáltak kórházban is, de nem az volt. A pánikroham nem egy olyan betegség, amit pontosan meg lehet állapítani, receptet kapsz rá és meggyógyulsz. Általában az élethelyzeted hozza ki belőled, rejtett lelki harcok, amiken te tudsz segíteni, esetleg egy pszichológus. Így amikor a doki annyit mondott: Kerülje a stresszt! megköszöntem, majd tovább álltam.  

Eleinte nyugtatókat ajánlottak neki, de nem akart gyógyszert szedni, így eredményeket azzal tudott elérni, hogy két évig pszichológushoz járt, illetve elkezdett rendszeresen sportolni.

Két évig jártam pszichológushoz, aki elég sok mindenre nyitotta fel a szemem, olyan mély sebekre, amikre eddig nem gondoltam, elástam mélyre. Utána könnyebb volt, de párkapcsolatban ugyanúgy megjelent az életemben a pánik. Javasolt már mindenki mindent, de aminek tényleg sikerült lenyugtatnia, az a sport.

Tóth Andi, aki egyébként könyvírást fontolgat mostanában, a blogban részletezi azt, mit és mennyit edz, de az étrendjéről is mesél, többek között ezeket:

Felköltöztem Budapestre, és két évre rá laktóz- és gluténérzékeny lettem. Ez elég sokatmondó. Próbáltam ellenállni, de egy idő után éreztem, hogy muszáj kiiktatnom a glutént és a laktózt az életemből.

Tóth Andi blogjáért kattintson ide, illetve a betegségre-egészségre vonatkozó bejegyzésért ide!

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Tóth Andi két évig járt pszichológushoz pánikbetegsége miatt

Amikor az énekesnő 15 évesen Nagyváradról Budapestre költözött, nemcsak pánikrohamai lettek, hanem glutén- és laktózérzékenység is jelentkezett nála.

2 · Apr 10, 2020 09:55am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments