Annyi minden történt mostanában az angol királyi család köreiben, hogy megint kénytelenek vagyunk hírösszefoglalóban közölni őket. Íme!

Ha elvonási tüneteik lettek volna, mióta Harryék (kevés kivételtől eltekintve) nem mutatkoznak nyilvánosan a fiukkal: a US Weekly arról ír, hogy Archie Harrison már mond néhány szót. Ezek a következők: „Dada, Mama, book és dog”, vagyis apa, anya, könyv, kutya. Szeret építőkockázni és bújócskázni, szóval egészen normális kisgyerek benyomását kelti így látatlanban. A magazin korábban azt is közölte, hogy Archie napi egy-két órát sétál az édesanyjával a közeli erdőben.

Jessica Mulroney, az említett édesanya jó barátnője (ők láthatók a borítóképen) eközben Instagram-szünetet tart, amit az angol sajtó hajlamos a beismerés jelének vélni, vagyis, hogy van valami köze ahhoz a cikkhez, amely Katalin hercegné elevenébe vágott. (Ha lemaradt volna róla, ezt az összefoglalót ajánljuk.) Mulroney a visszavonulót azzal indokolta, hogy itt az idő figyelni és tanulni, a Black Lives Matter-mozgalomra, illetve az azt támogató közhangulatra utalva.

Van egyébként egy elég erős példa is arra, mennyire ellenségesek Harryékkel az angol bulvárlapok még mindig: itt egy összeállítás a Suntól, amely a koronavírus vesztesei közé sorolja őket. Az indoklás?

Miközben a Covid-19-ben emberek haltak meg, a 35 éves [herceg] és a 38 éves sussexi hercegné LA-be távozott, a magánéletük [védelméről] siránkozva, és úgy döntöttek, nem állnak szóba Nagy-Britannia legolvasottabb újságaival.  

Sophie, Wessex hercegnéje (Harry nagynénje, II. Erzsébet legkisebb fiának, Eduárdnak a felesége) interjút adott a Sunday Timesnak, amelyben arról beszélt, hogy a királyi család igyekszik támogatni az új tagjait, de neki speciel öt éve volt felkészülni arra, hogy belép közéjük, és az eljegyzéstől a házasságkötésükig ráadásul a Buckingham-palotában lakhatott. „Nem mintha egyértelmű lenne, hogyan sül el ez” – tette hozzá, szóval azért az sem lehet teljesen leányálom.

Eközben Vilmos hercegről kiderült, hogy egy kicsit beállt önkénteskedni egy lelkisegély-szolgálathoz. A #Shout85258-ot együtt indították el a Cambridge-ek és a Sussexek, most azért szállt be a munkába, mert a briteknél éppen az önkéntesség hete volt, és amellett, hogy Vilmos és Katalin sok önkéntessel beszélgettek videóhívásban, ezzel is szeretett volna figyelmet irányítani a munkájuk fontosságára. Itt van róla egy aranyos videó.

Végül pedig adjuk át magunkat az őszinte örömnek a Page Six cikke nyomán: Darren McGrady királyi szakács egy nem túl hosszú, de annál érdekesebb videóban beszélt arról, hogy amikor a királyi család alkalmazta, nagyon örült, hogy nekik főzhet – de arra egyáltalán nem számított, hogy a királynő corgijainak ínyét kell csiklandania.

Márpedig mielőtt II. Erzsébetre, Dianára és Diana fiaira főzhetett volna, először ezen a körön esett át. A dolog jól mehetett, mert 15 évig alkalmazták a palotában. Ezalatt sok mindent megtudott az ebekről, amit most nem restell a köz elé tárni.

Eszerint a kutyák fonott kosaraikban aludtak a corgiteremben, és két inas szolgálta ki igényeiket. „Kutyi 1 és Kutyi 2, így hívták őket.” Menüjükön nyúl, csirke, máj, marhahús, káposzta és rizs szerepelt, apróra felvágva, nehogy csont sértse fel valamijüket. A kész ételt Kutyi 1-2 közül valaki a királynőhöz vitte, aki gyakran maga etette meg a corgikat.

Ezek a kutyák nagyon a szívéhez nőttek Erzsébetnek, a 13. születésnapjára kapott egyet 1933-ban, és azóta több mint 30 volt neki. Ma már egy sincs, csak két dorgija, amit maga tenyésztett ki, ezek a Vulcan és a Candy nevet viselik. Az ebek ki-be járhatnak a sandringhami konyhában is.

Más viszont nem rajong annyira a kutyáiért: McGrady azt mondja a videóban, hogy Vilmos arról panaszkodott, a kutyák folyamatosan ugatnak, Harry pedig egyszer azt mondta, „33 évet töltöttem úgy, hogy ezek megugatnak”. A frusztráció érthető, de szegény séfnek is jutott belőle, már a munkaviszonya legelején.

„A Balmoral kastélynál, a folyó mellett találkoztam először a királynővel és corgikkal, és megláttam [őket] a távolban, és nagyon izgatott lettem. Azt gondoltam, ez igazán cool lesz. Ahogy közelebb ért, a kutyák megláttak, és elkezdtek ugatva felém futni. Nagyon megijedtem és megfordultam, elfutottam. A királynő nevetett – igazán viccesnek találta.”

(PerezHilton és PerezHiltonPage Six és Page Six, illetve Page Six.)