18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

clkGettyImages-106732772

Ötféle mód, ahogy hírességek kapcsolatba kerülhetnek a pornóiparral

2020.07.12. 08:51

A napokban a New York Post közölt egy összeállítást azzal a címmel, hogy „Hírességek, akik pornóban szerepeltek Sylvester Stallonétól Kim Kardashianig”, rámutatva néhány nagyon érdekes trendre a celeb- és a pornóipar összetalálkozásaival kapcsolatban. Ez a cikk részben a New York Post összeállításán alapszik, de eléggé más megközelítésben, ugyanis szerintem kicsit szerencsétlen egy kalap alá venni például a címben kiemelt Sylvester Stallonét, aki akkor még nem volt híres, de kellett neki a pénz, mondjuk Kim Kardashiannel, aki már híres volt, csak úgy érezte, hogy nem eléggé – viszont egyikük sem egy klasszikus értelemben vett pornóban szerepelt.

Szóval talán érdekesebb, ha nem a személyek felől közelítjük meg a témát, hanem a szereplés módja szerint. A legtöbb celebes pornó az alábbi négy kategória valamelyikébe tartozik, és persze csak azért négy kategória van, mert azt nem számítjuk, ha valaki pornósztárként, a felnőttfilmezéssel válik olyan hírességé, akit a tömegkultúra fősodra is többé-kevésbé elfogad sztárként. Ilyen lehetne Cicciolina, Jenna Jameson, Ron Jeremy, James Deen vagy Rocco Siffredi, de őket elsősorban továbbra is pornósként ismerjük annak ellenére, hogy némelyikük már rég nem forgat ilyen filmeket. Szóval az alábbiakban csak olyanok jönnek szóba, akik (elsősorban) valami másról híresek, mégis közük lett a pornó világához így vagy úgy.

1. Amikor kiderül a pornósmúlt

Ez a verzió a leggyakoribb: valaki híres lesz, aztán előtúrnak a múltjából egy pornószereplést, amit akkor vállalt be, amikor még senki sem tudta róla, hogy kicsoda. A fent már említett Sylvester Stallone egy egész jó példa erre, bár a szóban forgó, Party at Kitty and Stud's című alkotás igazából a soft-core műfajba tartozik azok szerint, akik annyira ügyesen gugliznak, hogy meg tudták találni ezt a filmet. Mellesleg hasonló nemigazánpornót Madonna is elvállalt, mielőtt sztárrá vált volna, annak a kísérleti filmnek az volt a címe, hogy A Certain Sacrifice.

A New York Post több pornósztárt is említ, akik szerepeltek a Trónok harcában, de róluk, még Sibel Kikelliről is elég nehéz máshogy beszélni, mint, ööö, pornósztárokról, akik szerepeltek a Trónok harcában – azaz ők is elsősorban a felnőttfilmezésről híresek, ha híresnek tekinthetők egyáltalán (én őszintén szólva most hallok róluk először). Sokkal jobb példákkal szolgált a RuPaul's Drag Race nevű reality, a drag queenek tehetségkutatója által kitermelt sztárok között ugyanis többen is vannak, akik korábban bevállaltak pornózást: ott van például Detox és Violet Chachki. És ebből a kategóriából hazai sztori is van, mert Pumped Gabóról kering egy-két 18+-os felvétel a neten, Krasznai Tünde énekesnő pedig döntős volt az X-faktorban úgy, hogy lehetett róla tudni, hogy korábban pornózással foglalkozott.

2. Amikor véletlenül felkerül a netre egy szexvideó

Paris Hilton már valamennyire híres volt, amikor 2004-ben felkerült róla a netre egy szexvideó, és a közmegegyezés szerint ez a videó volt az, ami végérvényesen sztárrá tette Hiltont. De vajon pornónak tekinthető-e egy olyan videó, ami már három éve megvolt, amikor nyilvánosságra került, nem azért csinálták, hogy azt a közvetlenül érintetteken kívül bárki megnézze, és amit a főszereplőnő elmondása szerint az ő beleegyezése nélkül tettek közzé?

Kb. ugyanígy járt Pamela Anderson is valamivel korábban. Ő ugyan a playboyos szerepléseket teljes mellszélességgel vállalta a '90-es években, de azért szexvideó kiadásába nem egyezett bele. Mégis készült róla privát videó, amivel 1998-ben kereskedni kezdtek 18+-os kontentet kínáló cégek. Anderson perelt és nyert, szóval róla valószínűleg elhihetjük, hogy akarata ellenére került kapcsolatba a pornóbiznisszel.

3. Amikor direkt felkerül a netre egy szexvideó

Kim Kardashiant a nagyközönség egy része Paris Hilton jóbarátjaként ismerte valamennyire a realitykből, amíg 2007-ben nyilvánosságra nem került egy szexvideó őróla is. Kardashian esetében azonban már elég biztosnak tűnik, hogy nem véletlenül publikálódott ez a bizonyos felvétel, hanem a híresség saját maga állt a dolog mögött, sőt, elképzelhető, hogy a klán feje, Kris Jenner maga tette közzé a szexvideót, hogy ezzel híresebbé tegye szépséges lányát és vele együtt az egész családot.

Paris Hilton, majd a Kim Kardashian húzását aztán követte például Farrah Abraham is, aki tizenévesen terhes lányokkal foglalkozó reality kapcsán lett híres. Őróla 2013-ban került fel egy szexvideó a netre, és nála a szándékosság tekintetében nem sok kétségnek hagy teret az a két tény, hogy egyrészt a partnere egy közismert pornósztár, a fent már említett James Deen volt, illetve hogy a videóból második rész is készült. Farrah Abrahamből azonban ezen erőfeszítések ellenére sem lett egy újabb Paris Hilton vagy Kim Kardashian.

4. Pornózik, de nem úgy

Vannak ezen kívül, akik úgy döntenek, hogy beszállnak a pornóbizniszbe, csak nem színészként. Az egyik példával szintén a New York Post szolgál, a Magyarországon sosem vetített, Saved by the Bell című gimis tévésorozat egyik sztárjának személyében. A most 43 éves Dustin Diamond 2006-ban adta ki saját szexvideóját, amit maga is rendezett – csak éppen a teste nem látszik a felvételen, ugyanis a szexelést egy dublőr végezte helyette.

Dustin Diamondnál híresebb Bella Thorne, aki még mindig csak 22 éves, de tavaly nyáron jelentette be, hogy kedve támadt rendezni egy pornót, úgyhogy így is cselekedett. A filmben maga a színésznő nem tűnik fel szereplőként.

5. Amikor tényleg beáll pornózni egy sztár

Utoljára hagytuk azt a kategóriát, amikor van valaki, aki híres a szórakoztatóiparban valami egyébről, de úgy dönt, hogy akkor most csinál egy (vagy több) pornót. Mondani se kell, ez a kategória a legritkább, hiszen a szexmunkához kapcsolódó stigma olyan erős, hogy akinek a megélhetése más forrásból anyagilag biztosított (márpedig a hírességek kb. 100%-ának biztosított), az nem fog jókedvében pornózni kezdeni. Madonna sokkolóan közel került ehhez 1992-ben, de sem az Erotica című videó, sem a Sex című könyv nem lépte át a határt az erotikus szórakoztatás és nettó pornó között.

Említhetjük itt esetleg Zalatnay Saroltát, aki az ezredforduló környékén pózolt fotókhoz pornográf nyíltsággal, de a szó szoros értelmében véve ez sem pornó, mivel egyrészt csak fotókról van szó, másrészt az énekesnő egyedül szerepel a képeken. Vagy szóba jöhetne esetleg Mikaela Spielberg, aki februárban jelentette be, hogy pornózni szeretne, de egyrészt ez a sztori egyelőre csak a bejelentésnél tart, másrészt Mikaela Spielberg csak azért ismert, mert Steven Spielberg az apja, de más izgalmasat nem nagyon tett eddig a pornós bejelentésen kívül.

Arra, hogy híresség rendesen beálljon nettó pornókat forgatni, nemhogy én nem tudok más példát mondani Maitland Wardon kívül, de a New York Post felsorolása sem említ mást. Ő egy 43 éves színésznő, akit olyan sorozatokból lehet ismerni, mint a Gazdagok és szépek, illetve A kis gézengúz. Ward 2019-ben döntött úgy, hogy ő nem hisz ebben a fent említett stigmában, viszont a pornóval a közönség egy újabb rétege ismerheti meg őt, plusz van hozzá kedve, szóval miért ne csinálná. Több pornóforgatást is elvállalt már az utóbbi egy évben, érdekes lesz megfigyelni, hogy szexmentes produkciókba is hívják-e majd őt ezután változatlanul.