Bár a 2020-as amerikai elnökválasztás végeredménye ennek a cikknek a megjelenésekor sajnos/szerencsére még nincs meg, azt már lehet tudni, hogy hányan szavaztak a kampány harmadik leghíresebb indulójára, Kanye Westre. A 43 éves rapper eddigi politikai karrierje eléggé hasonlít arra, ahogy Berki Krisztián szerepelt tavaly a budapesti főpolgármester-választáson: senki se vette komolyan, elég nevetségesen le is szerepelt, a vereség után viszont elhatározta, hogy nem adja fel a politikai pályát, és ez utóbbiban van is ráció, hiszen, amint azt az elmúlt évek megmutatták, bárhol bármi előfordulhat.

Szóval Kanye Westre és programjára összesen 12 államban lehetett szavazni az USA-ban, ebben a 12 államban 57 ezer szavazatot sikerült összegyűjtenie. Összehasonlításként: bár a streaming korában már senki nem vásárol zenei albumokat, Kanye West 2018-as, Ye című albumát is többen vették meg, mint ahányan a rapperre szavaztak most a választáson, ugyanis ezt az albumot csak Amerikában 85 ezren vásárolták meg a Wikipédia szerint

Nos, a Daily Mail is írja, hogy Kanye West ugyan kénytelen volt beismerni a vereségét, de az alábbi Tweetből egyértelmű, hogy a kudarc nem tántorította el, és a következő elnökválasztáson, 2024-ben újra indulni készül.

Pár órával korábban Kanye West egyébként ezt a felvételt posztolta a szavazatáról azzal, hogy „HIGGY TOVÁBBRA IS KANYE 2020 Köszönöm Jézus Krisztus”.