Armie Hammer egy 34 éves, amerikai színész, akit a legtöbben onnan ismernek, hogy Timothée Chalamet mellett ő volt a másik főszereplője a Szólíts a neveden című filmnek, amit 2018-ban négy Oscarra jelöltek – a romantikus film ezekből egyet, a legjobb forgatókönyv-adaptációért járót meg is nyert.

Hammer azóta sokkal ismertebb, mint korábban, elvileg idén fog megjelenni a Halál a Níluson című film az ő főszereplésével. Hát nem lennék most a Halál a Níluson marketingeseinek helyében, mert pár napja olyanokkal vádolják Hammert, ami potenciálisan elég sok embernek elveheti a kedvét attól, hogy órákat töltsön a színész filmjeinek nézegetésével. Még szerencse, hogy az Agatha Christie-krimi új verziójában rengeteg sztár szerepel, úgyhogy valószínűleg Hammert valahogy a stáblista végére fogják eldugni, ha akár egy százaléka is bebizonyosodik annak, amivel vádolják.

Az alaphír az, hogy válik Armie Hammer és felesége, ezt mindketten maguk is kirakták az Instagramra még júliusban. Az exfeleség bizonyos Elizabeth Chambers tévés személyiség, három év ismeretséget követően 2010-ben házasodtak ők össze Hammerrel, két gyerekük született. A fenti borítókép pont egy éve, 2020. január 14-én készült róluk, ezután nem szerepeltek többet együtt sajtónyilvános eseményen (mondjuk nem is volt sok sajtónyilvános esemény ezt követően).

Eddig a tények, most jönnek a meg nem erősített, friss vádak, amelyekre Hammer egyelőre semmit nem reagált.

Egy csúnya válásnál általában a házastársak dobálják egymásra a sarat, erre eklatáns példával szolgálnak mostanában Deppék. Hammeréknél más a helyzet: egy ismeretlen, névtelen nő jelentkezett, aki azt mondja, bizonyítékai vannak arra, hogy a színész megcsalta a feleségét, és olyan fétisei vannak, amikhez képest A szürke 50 árnyalata az egész családnak való ártatlan olvasmánynak tűnik.

Ez az ismeretlen House of Effie néven iratkozott fel az Instagramra és a Twitterre, de üzenetei/fotói nem publikusak – még szerencse, hogy a Daily Mail lementette őket. Ezek a képek azt mutatják, hogy Hammer 2016-tól kezdve legalább 2020 februárjáig több nővel is kapcsolatban állt, a képek az állítólag tőle származó üzeneteket ábrázolják. A színésznek tulajdonított üzenetek nagy része mindenféle szexuális fétist ír le, ezek annyira durvák, hogy csak 18+-os karika mellett tárgyalhatjuk őket.

A feleség állítólag tudott arról, hogy férjének más nőkkel is van szexuális kapcsolata, arról viszont a Daily Mailnek nyilatkozó ismeretlen szerint fogalma sem volt Chambersnek, hogy a férjének állítólag milyen fétisei vannak, és ő nyilván még rosszabbul lett a mostani hírektől, mint amennyire valószínűleg ön sem fogja túl jól érezni magát a következő pár bekezdéstől.

100% kannibál vagyok. Meg akarlak enni. Bazmeg. Ezt félelmetes így bevallani, mert még soha nem vallottam be

– mondja az egyik üzenet, amit állítólag Armie Hammer egy nőnek küldött el. Az üzenetek posztolója Hammer fotóit is posztolta, amiket állítólag maga küldött el, az egyiken a színész a saját nyakát markolja, egy másikon csak a keze látszik, rajta a gyűrűsujján látható, jellegzetes tetoválással.

A posztoló, House of Effie azt mondja, őneki is viszonya volt Hammerrel, de miután a nyilvánosság elé vitte az ügyet, más nők is jelentkeztek nála, hogy hasonló kapcsolatuk volt a színésszel: egyikük számára olyan traumatikus volt az affér, hogy orvosi segítségre volt utána szüksége. A vádak arra utalnak, hogy Hammer nem csak írogatott a nők bántása, tulajdonlása és megalázása körül forgó fétiseiről és fantáziáiról, hanem azokból valamennyit meg is valósított szeretőivel.

Te csak azért élsz, hogy nekem engedelmeskedj és a szolgám legyél. A tulajdonom leszel. Ez az én lelkem. Az agyam. A szellemiségem. A testem. Eljönnél, hogy a tulajdonom legyél halálodig? És ha le akarnám vágni az egyik lábujjadat és a zsebemben hordoznám magammal, hogy mindig a birtokomban legyen belőled egy darab?

– áll az egyik képernyőfotón, amiről úgy tűnik, hogy az üzenet Armie Hammertől érkezett. Egy másik üzenetben a feladó azzal fenyeget, hogy ha erről az egészről a felesége tudomást szerez, akkor a szeretőjének „elválasztja a fejét a testétől”.

A Just Jared hozzáteszi a sztorihoz, hogy Hammer egyik exe, Jessica Ciencin Henriquez írónő nem nyilvános Twitterén megerősítette, hogy szerinte is a színésztől származnak a kérdéses üzenetek, és hogy ő azon az állásponton van, hogy ilyen esetekben nem az erőszaktevőt, hanem az áldozatokat kéne védeni.

Hammertől ennek a cikknek a megjelenéséig semmilyen hivatalos reakció nem érkezett a vádakra.