Nagyjából másfél éve történt az a sztori, ami egy cikk nyomán most az utóbbi napokban kapott nagyobb nyilvánosságot, és aminek nyomán Tóth Gabi énekesnőt olyan sokan támadták, többek között Baukó Éva is, hogy a neki címzett hozzászólások egyike (spoiler alert!) bekerült a kellemetlen kommentek kvízébe. A híresség, akinek tegnap, azaz vasárnap volt a 33. születésnapja, még december 29-én az Instáján említette ezt a sztorit, az azóta feldagadt botrányról most a Család.hu című oldalon vezetett blogjában jelentetett meg egy bejegyzést. A teljes, meglehetősen hosszú írást itt lehet elolvasni, a lényeget alább foglalom össze. 

Először is Tóth Gabi arra a tényre hívja fel a figyelmet, hogy ez az egész sztori még a terhessége alatt volt, azaz tavalyelőtt, nagyjából másfél éve, ezért nem az ünnepek alatt és a covid idején rúgatott ki valakit, hanem még jóval 2019 karácsonya előtt zajlottak le a sokat kritizált események.

Szóval az egész azzal kezdődött, hogy amíg Tóth Gabi várandós volt, valaki egy olyan kommentet küldött el neki, hogy azt szeretné, hogy a magzat haljon meg. Az énekesnő a következőképpen írja le, hogy a bántó hozzászólás miatt hogyan érezte magát és mit tett:

Eldöntöttem, hogy beszélni akarok ezzel az emberrel. A szemébe akartam nézni, és megkérdezni, hogy „miért?”. A profilján szinte semmi volt feltüntetve, csak a neve és a munkahelye. Annak a számát nem volt ördöglakat kideríteni, hát tárcsáztam. Semmit nem terveztem el, nem gondolkodtam, szinte gépiesen cselekedtem. Vele akartam beszélni, tőle hallani a válaszokat. Nem így alakult. Lett következménye a tettének, bár nem én intéztem, de nyilván annak hatására (is) történt, hogy miután a vonal másik végén megkérdezték tőlem, hogy milyen ügyben keresem, én elmondtam. Tárgyilagosan, meglepően nyugodt hangon. Vélhetően nem ő volt a legjobb munkaerő, és az sem kizárt, hogy máskor is történt már hasonló, ami miatt a munkáltatója később úgy döntött, hogy megválik tőle. Én nem kértem tőle, de az ellenkezőjét sem.

Tóth Gabi úgy érzi, hogy jól tette, hogy megtette ezt a telefonhívást, azzal együtt is, hogy a tettének az az általa egyébként nem szándékolt következménye lett, hogy valakit kirúgtak az állásából. Az énekesnő saját maga védelmében nem tett volna ilyet, de azt mondja, a kislányát igenis meg fogja védeni a jövőben is az online bántástól és zaklatástól, ami szerinte egyre nagyobb probléma a mai világban, ezért fel kell ellene lépni, és az ismert embereknek ebben különösen nagy a felelőssége.

Magam miatt valószínűleg nem tennék ilyen drasztikus lépéseket, de a gyerekeink védelmében igen. Ők a legkiszolgáltatottabbak, legsebezhetőbbek. Amikor ilyen abúzus éri őket, el sem merik mondani senkinek. Őrlődnek, és az a sok bántó, sértő, megalázó mondat, melyeket az online térben kapnak, már nemcsak a lelküket rágja, de szép lassan felemészti a testüket is. Szégyenként élik meg, testképzavaruk lesz, elszigetelődnek… nem folytatom…

Szóval, nem, az nem megoldás, hogy nem foglalkozunk ezekkel a mondatokkal, mert így a lehető legrosszabb példát mutatjuk! És attól, hogy ismert emberek vagyunk, még nem kell és nem is szabad mindent eltűrnünk, mert nemcsak rólunk van szó, hanem a sok ezer némán tűrő, boldogtalan emberről, akiknek az élete a mi felelősségünk is.

– írja Tóth Gabi.

Ön szerint jól tette Tóth Gabi, hogy telefonált a magzata halálát kívánó kommentelő munkahelyére?

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Reagált Tóth Gabi a kirúgatós botrányra

Az énekesnő felhívja a figyelmet, hogy az egész eset másfél éve volt, ő nem „rúgatott ki” senkit „ünnepekkor”, „covid idején”. De az online bántalmazás ellen felemeli a szavát.

39 · Jan 18, 2021 12:22pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments