Tóth Gabi reagált az elmúlt napok eseményeire, vagyis például arra, hogy egy zárt csoportban minősítette kolléganője, Tóth Andi énekesnő instagramos posztját. „Nagyon hasznosan és nagyon nagy szeretettel telnek a napjaim, ugyanis a legfontosabb teendőm, hogy a gyermekemet szeretetben ellássam” – hangzik a tizenegy perces videó felütése, amelyben megmagyarázza, miért nincs azzal gond szerinte, hogy le-imitált-spermásarcúzta kolléganőjét.

Tóth Gabi több szempontból is kifogásolja Tóth Andi viselkedését, akit a 2014-es X-Faktorban ismert meg, és egy roppantul helyes, nagyon lázadó „csajszinak” tartotta, akinek nagy az igazságérzete, és aki több szempontból is hasonlít rá, például mindketten fiatalon lettek híresek és szakadtak ki a családi körből. 

Én magam is ilyen csajszi voltam. 

Csakhogy Tóth Gabi elmondása szerint ő mindig ügyelt rá, hogy pozitív példát mutasson a követőinek, kihívó ruhát is csak a színpadon visel, értékeket szeretni átadni a fiataloknak.

Nagyon sokan ezért az évek során az Andival kapcsolatban rám írtak, hogy az Andi nagyon rossz útra lépett, nem biztos, hogy jó üzeneteket küld az amúgy is fiatal követőinek. 

Ezért Tóth Gabi megpróbált vele beszélni, főleg, hogy már ő is úgy látta, egyre károsabb, amit Tóth Andi mutat magából.

Hogy miért teszi, nem tudom, mert biztos, ő is jó ember, értékes, szeretethiányos csajszi.

Tóth Gabi a Sztárban Sztár utolsó évadában, amikor Tóth Andi az egyik részben őt alakította, önként felajánlotta a segítségét, amit a másik visszautasított, ám a sajtónak azt nyilatkozta, Tóth Gabi volt az, aki nem volt hajlandó megjelenni a próbákon. 

Tóth Gabi szerint Tóth Andi tévesen állítja azt, hogy online bántalmazás áldozata lett, mivel Tóth Gabi egy zárt csoportban (és nem a nagy publikumnak) írt róla véleményt, aminek az az alapelve, hogy 

senki nem sértődhet meg azon, mi íródik. Hülyítjük egymást. Ha valakinek valami nem tetszik, kirakjuk. 

Ráadásul Tóth Gabi „szakmailag fogalmazott meg egy kritikát”, amire Tóth Andinak lehetősége volt válaszolni. Tóth Gabi azt is megtehette volna, hogy a saját Facebook/Instagram-oldalára posztolja a véleményét, de jófejségből ezt mégsem tette.  Az énekesnő azzal zárta üzenetét, hogy reméli, a karanténidőszak után nem rajta fogják mások levezetni a frusztrációjukat, hanem inkább elmennek a koncertjére. 

Tóth Gabi mostanában elég sokszor szerepel a hírekben: legutóbb annak volt nagy visszhangja, hogy másfél évvel ezelőtt felhívta annak az embernek a munkahelyét, aki akkoriban az interneten, egy kommentben azt írta neki, hogy haljon meg a magzata. Az illetőt ezután kirúgták a munkahelyéről. Azelőtt pedig a sok vitát kiváltottA pozsonyi csata című animációs filmben énekelt, történetesen azt, hogy egy az isten, ami szakértők szerint kevéssé nevezhető korhűnek.