Lakatos Márk az Instagramra posztolta, hogy csütörtökön vezetésórán volt a Hungaroringen, aminek a végén felkérték autómárka-nagykövetnek. A dolog azért figyelemre méltó, mert a stylist-műsorvezetőnek van ugyan jogosítványa, de már vagy húsz éve sosem vezetett. A Velvetnek az alábbi rövid interjúban mondta el, miért nem ült sosem a volán mögé az elmúlt csaknem két évtizedben, illetve hogy mik a tervei most, hogy újratanulja a vezetést.

Letetted a jogosítványt, de nem vezettél utána. Miért?

Kb. 20 évvel ezelőtt csináltam meg a jogosítványomat, és amikor az első autómat megvettem, nem sokkal később volt Gryllus Dorka és Geszti Péter esküvője. Én az esküvői nagy berúgás után természetesen nem akartam vezetni, és a barátom, aki jött értem, szanaszét törte az autót. Ekkor én úgy megsértődtem erre az egészre, hogy azt mondtam, hogy ez az ügy engem egyáltalán nem érdekel a továbbiakban. Attól függetlenül, hogy érvényes jogosítványom volt, ez a nagy trauma kizökkentett a kerékvágásból, és innentől a vezetés kimaradt. Most egy-két éve kezdtem újra foglalkozni a gondolattal, hogy lehet, hogy jó lenne vezetni.

Pontosabban mennyi ideig tartott akkor a vezetői karriered? Mennyi idő telt el a jogosítványod megszerzése és a baleset között?

Kb. egy hét!

És innentől kezdve hogy oldottad meg a kérdést? A tömegközlekedést mennyire gyakran vetted igénybe?

Semennyire. Csak a Libegőt használtam néha, meg a kettes villamost, mert az nagyon szép helyen megy.

Akkor marad a taxi...

Igen, engem a munkám miatt általában taxival hoztak-vittek, vagy bekerültem valakinek a kocsijába. Volt egy időszakom, amikor azt gondoltam, hogy az az igazán elegáns, ha visznek, nem az, ha te vezetsz. Amikor az utazós vlogjaimat elkezdtem csinálni, mindig volt egy társ, akivel utaztam, és úgy lettek autós partnereink, hogy én magam sosem vezettem. Szóval jól esett, hogy úgy választott meg márkanagykövetnek a Mini Cooper, hogy csak most fejlesztem a vezetési tudásomat - de gyakorolok és érkezik Szörnyella De Márk az utakra!

Mennyi gyakorlást tervezel most, hogy visszazökkenj a vezetésbe?

Egy 20-30 órát biztosan szeretnék vezetni gyakorlásnak, remélem, húsvétkor már az utakon leszek!

Szerinted milyen sofőr lesz belőled, ha beállsz majd a forgalomba?

Én eddig az autóban töltött időt általában alvásra használtam vagy mindig intézkedtem, telefonáltam valamit... vagy a szörnyű hányingeremet próbáltam visszatartani, ha nagyon másnapos voltam vagy buliból vittek haza! De most már egy sokkal nyugodtabb életvitelt alakítottam ki magamnak, és szerintem tök jó lenne, ha minden vezető énidőnek fogná fel, amit az autóban tölt, és nem a külvilággal anyázna, az agresszivitást meg a feszültséget pumpálná fel magában és hányná rá a többiekre. Hanem mint egy zen-buborékban, arra használja az autóban töltött időt, hogy önmagát építse.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Lakatos Márk Gryllus Dorkáék esküvője óta nem vezet, de most autómárka-nagykövet lett

A stylist a Velvetnek elmesélte, miért nem ült a volán mögé 20 éve, és hogy miért döntött úgy, gyakorolni fog és újra vezet majd.

418 · Feb 19, 2021 01:50pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments