A transzneműek láthatóságának március 31-es világnapja nagyjából elment az instagramozó magyar hírességek mellett (pedig például Anne Hathaway, illetve a Mugler, valamint Rihanna cége megemlékezett róla), de talán majd jövőre! Ráadásul április 2-ával egy újabb fontos világnap érkezett el, amibe egy-egy kékruhás képpel már sokan bekapcsolódnak a legtöbb követővel rendelkező hazai instázók közül, alább lehet megnézni, hogy többek között kik.

Az egyik legjobb szett és fotó Metzker Vikié, akiről már rég nyilvánvaló, hogy instagramozásban is legalább ugyanolyan jó, mint jelmezbenéneklésben.

Gelencsér Tímea, az Exatlon riportere Dominikáról küld egy kékruhás fotót a fontos világnap alkalmából, ő március 15-ről is megemlékezett egy hasonlóan jó poszttal.

Na de nem a szexizés a lényeg itt, hanem a szín. Miért is a sok kék? Tóth Gabi posztjából egyértelmű.

Április 2. az autisták világnapja, erre emlékeztet a kék szín. Fucsovics Márton teniszező kapcsolódó posztja következik.

Király Linda énekesnő az alábbi poszttal invitál mindenkit, hogy az támogassa az Együtt az autistákért alapítvány munkáját.

Gyurta Dániel úszó folytatja a kékruhás posztok sorát, de az ő fotója előtt álljon itt néhány sor az alapítványtól arról, hogy pontosan miről is van szó: 

Sokan élnek abban a tévhitben, hogy minden autizmus spektrumzavarral élő ember rendelkezik egyfajta „szuperképességgel”. Az autistákat nagyon sokan az Esőember című film főszereplőjével azonosítják, pedig az autizmus nem csupán abból áll, hogy valaki nem néz a szemedbe, esetleg kicsit befeléforduló. Az autizmus a szociális interakciókban mutat eltérést, mint például a szemkontaktus használata, a szociális kapcsolatok szabályozása, a kortársi kapcsolatok, az élmények kölcsönös megosztása. Egyes autista embereknek nehéz megérteni a közösség írott és íratlan szabályait, nehezen olvasnak gesztusokból, mimikából, és gyakran nehezen értik a hasonlatokat, szófordulatokat. Az autizmus lehet igen súlyos, illetve enyhébb is. A súlyosan érintett autista személyek egész életen át teljes ellátásra szorulnak.

Annyira sokan szálltak be a kezdeményezésbe, hogy például Curtist, a rappert, Szabó Zsófi  és Harsányi Levente műsorvezetőket, valamint Balázs Andi színésznőt csak linkelem, de álljon még itt Bereczki Zoltán színész kékpulcsis posztja, ami egy ajánlót is tartalmaz: 

Ha még nem láttad, mindenképp nézd meg a Netflixen a Szerelem az autizmus spektrumban c. minisorozatot!

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Metzker Vikié és Gelencsér Tímeáé a két legszexibb április 2-i kék szett

Ön tudja, miért öltözött Gyurta Dániel, Király Linda, Curtis és Szabó Zsófi kékbe? Kattintson, ha nem!

26 · Apr 02, 2021 02:32pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments